Само в Lupa.bg: Авер на Динко Пицата кара кьоркютук

Сезонът свърши, безобразията в Слънчев бряг - не

Крими
08:58 - 06 Септември 2019
26476
Само в Lupa.bg: Авер на Динко Пицата кара кьоркютук

Активният туристически сезон свърши, но безобразията в Слънчев бряг продължават. Източник на Lupa.bg от РПУ-Несебър алармира, че преди дни патрул заловил местния бабаит – 24-годишния Марио М., кьоркютук пиян зад волана на черно БМВ.

Марио е шеф на петима младежи, с които управляват няколко супермощни джета на пет водни коридора между Слънчев бряг и Свети Влас. Младият тарикат е познат като особено близък до емблематичния несебърски бизнесмен Костадин Нищелков - Динко Пицата. Той е истинският собственик на джетовете, които притежавал в съдружие с пловдивчанин, известен с прякора Лампата.

При проверката ченгетата установили, че Марио М. е мъртво пиян и доста агресивен. За капак пияният шофьор отказал да даде проба за алкохол. За да предотвратят трагедия на пътя, униформените тикнали бабаита за няколко часа зад решетките.

След издънката Марио обжалва пред Районния съд в Несебър наказателно постановление № 19-0304-002074, с което Lupa.bg разполага.

В документа полицейските служители подробно са описали неадекватното и безразсъдно управление на автомобила посред нощ по улиците на Слънчев бряг с висока скорост  след пиянска вечер.

Наложеното наказание на джигита е съгласно чл. 174, ал. 3 ,пр. 1 от Закона за движение по пътищата - глоба от 2000 лева и отнемане на шофьорската книжка за две календарни години. Според Марио обаче не била отразена надлежно фактическата обстановка по случая.

Още на следващия ден след ареста човекът на Динко Пицата се появил на плажа пред култовото заведение „Ла Кубанита” и подкарал един от джетовете, макар че видимо бил все още с махмурлук.

Ченгетата под сурдинка коментираха, че местен адвокат, сега кандидат за общински съветник от регионална бизнес партия, уредил нещата, като направил така, че униформени да допуснат правописни и фактологически грешки при попълването на имената,адреса или ЕГН-то на провинилия се във фиша за глобата и отнемането на книжката.

С този трик съдиите отменяли постановленията за административно наказване и джигитите си карали пияни и дрогирани, застрашавайки посред нощ живота на летовниците.

На челната снимка: Костадин Нищелков - Динко Пицата