Само в Lupa.bg: Екшън в Несебър в паркинг на Динко Пицата

Двама работници бягат по плажа от проверка на НАП в обекта, отдаден под наем

Крими
13:30 - 30 Юли 2019
50629
Само в Lupa.bg: Екшън в Несебър в паркинг на Динко Пицата

Дивен екшън разсмя туристите в Несебър в понеделник покрай проверка на НАП в паркинг, собственост на местния топ бизнесмен Костадин Нищелков, познат повече като Динко Пицата, предаде репортер на Lupa.bg.

Трагикомедията се разиграла вчера около 10,30 ч., когато проверяващи влезли в паркинга към Южния плаж, близо до станцията на МВР. Обектът е голям, побира повече от 100 автомобила и от 1 юни 2019-а Динко Пицата го отдал под наем на 35-годишния несебърлия Димитър Пейчев, проучи нашият репортер.

Паркингът е много оборотен, защото клиентът заплаща 7 лева за 24 часа с опция да влиза и излиза с автомобила си, докато конкуренцията прибира по 2 лв. на час. Мястото е любимо за паркиране на туристите, които плажуват на края на Несебър в посока Равда.

При акцията срещу неиздаването на касови бележки пристигнала кола на НАП със софийска регистрация, която изплашила двамата работници на обекта, които спокойно дремели в беседка в края на паркинга. За да си спестят обясненията, тандемът си плюл на петите по плажа, което принудило данъчните да ги чакат цели два часа. Междувременно настанал пълен хаос, защото клиентите нито можело да влязат, нито да излязат от паркомястото.

Накрая нападжиите успели да хванат единия от служителите, който се върнал на работното си място. Мъжът признал, че собственик на земята е Динко Пицата, но теренът даден под наем на Димитър Пейчев.