Само в Lupa.bg: Банева се срина със 70%

Кандидатката за евродепутат е най-зле представилата се от всички 27 състезатели

Политика
13:12 - 30 Май 2019
4811
Само в Lupa.bg: Банева се срина със 70%

Кандидатката за евродепутат и "клиентка" на прокуратурата заради обвинения за пране на пари в особено големи размери Евгения Банева се е сринала с близо 70% на тези избори, сочи справка на Lupa.bg.

През 2014 г. заралийката се запъти към Брюксел за пръв път, като тогава бе издигната отново като независим кандидат. В бюлетината тогава обаче тя излезе с името си, за разлика от сегашния вот. Банева бе подкрепена от Българско национално обединение, което само дни преди изборите на 26 май, обяви, че се отказва от нея заради потвърдилите се съмнения, че единствената й цел да се яви на състезанието за Европарламента, е била личното облагодателстване. 

Факт е, че за разлика от вота през 2014 г., когато Банева успя да събере малко над 6000 гласа, сега тя е най-зле представилият се кандидат с едва 2300 вота. 

От БНО са на мнение, че тя е успяла да мотивира 3 пъти повече избиратели тогава заради т.нар. корпоративен вот. През 2014 г. тя и съпругът й (също арестант в Националната следствена служба) Николай Банев все още въртяха бизнес в различни сфери, преди "Полимери-Девня" и къмпинг "Русалка" да фалират. Сега явно тя не е успяла да активира дори процент от предишната си подкрепа от работници, а е разчитала само на познати и роднини, коментират и от БНО, които пък са на мнение, че след отказа им да представляват съпругата на олигарха дължат 2300 гласа само на себе си.