Само в Lupa.bg: Бившата любовница на Дянков стана топ финансистка

Ирина Велкова е звезда на Острова, назначиха я за говорител на университета й

Ексклузивно
15:15 - 13 Ноември 2019
22045
Само в Lupa.bg: Бившата любовница на Дянков стана топ финансистка

Бившата любовница на екс финансовият министър Симеон Дянков Ирина Велкова стана звезда във финансовата сфера на Острова, научи Lupa.bg. 

От няколко години синеоката красавица, която завладя Брад Пит с очила, както самият вицепремиер навремето сам се наричаше, работи зад граница и бележи грандиозни успехи. След като "избяга" с 200 км/ч от родината си, за да следва финанси в престижния "Куин Мери" във Великобритания, Велкова вече разработва иновативни инструменти в сферата си, а наскоро е станала и говорителка на ВУЗ-а на различни престижни световни форуми.

Бившата съветничка на Дянков на форум на Европейската банка за развитие 

Нейни познати разкриват, че тя вече почти не се връща у нас, а когато го прави, упорито избягва старите си познати от финансовото министерство, където тя далеч не се ползваше с добро отношение заради особено близкия си контакт с Дянков. 

През 2013 г., малко преди той да си тръгне от поста, гръмна секс скандал на "Раковска" 102 със закачливото прозвище "Мони, цункай Джиджи". Ексцентричната заповед бе дело на Велкова към вицепремиера в оставка 
Дянков, докато му бе съветничка. Откъде идва тя обаче?

Докато топ финансистите на България заседавали по важни държавни дела, един ден изведнъж в кабинета влетяла тогава 27-годишната шармантна шефка на политическия кабинет на Дянков. Велкова носела на ръце миниатюрно кученце от породата чихуахуа, което се оказало домашен и служебен любимец на интимния дует.
Изведнъж ни в клин, ни в ръкав госпожицата го поднесла пред вицепремиерските устни и кокетно заповядала: „Мони, цункай Джиджи!" Влюбеният финансист не чакал втора покана и мляснал влажна целувка на кучето, което било не по-малко слисано от експертите, събрани на заседание.

После със същата помпозност палавата Ирина си тръгнала и оставила държавните мъже да обсъждат финансите. Центърът на любовната мелодрама бе представителят на най-малката порода кучета в света и по паспорт се казвал Джиджи Велков-Дянков, за което коментарът и тогава, и сега е излишен. 

Днес Велкова не поддържала никакъв контакт с тогавашния си шеф, въпреки че нейни приятелки твърдят как той години след падането на кабинета "Борисов-1" не спирал да я търси и да я увещава да се виждат на вечеря.