Само в Lupa.bg: Близките на Кристиан, който погуби Милен Цветков, бесни на прокурорите

Новини
13:40 - 21 Януари 2021
6486
Само в Lupa.bg: Близките на Кристиан, който погуби Милен Цветков, бесни на прокурорите

Близките на убиеца на Милен Цветков - Кристиан Николов са бесни на прокурорите за това, че обвинението срещу младия мъж е написано като умишлено убийство.

Lupa.bg научи, че защитата на дрогирания шофьор ще се опита именно поради тази причина да върне делото при прокурорите, които да пренапишат обвинителният акт.

Ако в обвинението пишеше, че смъртта на известния журналист е предизвикана по не предумишлен начин, то Кристиан щеше вече да е навън, защото по закон за причиняване на смърт, без причинителят да е искал да се случи, той би трябвало да бъде освободен в рамките на 60 дни след инцидента.

Приятели на дрогирания шофьор са категорични, че прокурорите са определили обвинението като "умишлено престъпление" само защото Милен Цветков е известна публична личност. Те смятат, че това не дава право на разследващите да смятат, че младият мъж е искал да убие симпатичният журналист.

Първото заседание на делото ще има за цел - да се установи дали прокурорите са допуснали грешка в страниците с обвинението.
Именно сега ще се реши съдбата на Кристиан Николов, защото ако съдебният състав върне делото към обвинителите, то човекът, който погуби Милен Цветков ще има големи шансове да отърве много тежка присъда и да излезе на свобода много по-рано.

Припомняме че Кристиан Николов помете колата на журналиста след запой на Витоша. Близките на извършителя твърдят, че виновни за смъртта на Цветков са и хората, които са преместили тялото на все още живия човек извън автомобила.