Само в Lupa.bg: Бум на сватбите в София на 22.02.2022 г.

Нещо за четене
15:45 - 17 Януари 2022
3196
Само в Lupa.bg: Бум на сватбите в София на 22.02.2022 г.

На 22.02.2022 г. ще има бум на сватби в София, обявиха пред Lupa.bg от Столичния дом за радостни обреди. 

Въпреки че е вторник и въпреки пандемията, много хора решиха да сключат брак на тази дата. Всички зали са пълни, има само един останал свободен час. Към момента заявените сватби са 70 на брой, но от дома за радостни обреди обявиха, че са готови да работят и след работно време, за да могат да оженят всички хора, които имат желание.

Това е абсолютен рекорд. Толкова бройки нямаме и в съботни дни, особено пък февруари, обявиха от дома. По думите им и друг път при съвпад на цифри е имало интерес и са се сключвали бракове, но такъв бум никога не е имало. И това се случва на фона на няколко негативни фактора- зимен и студен месец, седмичен ден, условия на пандемия и ограничение в гостите до 10 човека.

Пред последните две години броят на сватбите е намалял, а много сватби се прехвърлят за следваща година. Вече обаче се забелязва нарастване на интереса към сключване на брак. По традиция летните месеци са предпочитани за сватба. От май месец до октомври е времето, когато повечето двойки искат да е сватбата им.