Само в Lupa.bg: Цецка Бачкова прави нова партия "Десен форум"?

Още тъмносини ще напуснат ДСБ, след като двете кандидат-лидерки си тръгнаха

Новини
13:09 - 14 Ноември 2022
4376
Само в Lupa.bg: Цецка Бачкова прави нова партия "Десен форум"?

Цецка Бачкова и Елена Спасова обмислят да направят нова дясна партия, след като с гръм и трясък си тръгнаха от ДСБ, научи Lupa.bg от тъмносини. Двете дами, които имаха кураж да се кандидатират за лидери на партията на Иван Костов, няма да са единствените, които напускат. Очаква се още несъгласни с линията на ДСБ и водачеството на ген. Атанасов да напуснат. Някои ще си тръгнат дори без да се разбере публично, същото ще стане и с избирателите, обясни човек от техните редици.

От доста време, инакомислещите, критици на председателя ген. Атанас Атанасов в ДСБ имат свой кръг „Десен форум”, в който споделяха идеи и информация. Възможно е бъдещата партия или движение да продължат официално под същото име.

Самата Цецка Бачкова, която вчера обяви, че повече няма да бъде част от ДСБ и е решила твърдо да си тръгне, след като нейният съмишленик Елена Спасова бе уволнена от партията „за уронване на престижа й.”

Принципно дисидентите в ДСБ, абсолютно несъгласни с линията на ген. Атанасов, което обявиха в прав текст още преди Националното събрание през февруари, когато той бе преизбран на поста, са имали намерение да напуснат още тогава. Сред тях е и адвокатът Петър Славов. Конкретният повод Бачкова да се махне от организацията сега е изключването на Елена Спасова, увериха тъмносини.

Цецка Бачкова бе пределно ясна в мотивите си да напусне ДСБ снощи:

През последната година, след редица неприемливи за мен политически действия, аз постепенно, но безвъзвратно изгубих тази вяра, изгубих търпението си към подлостта, изгубих толерантността си към лъжата.

Не искам и не мога повече да бъда параван на подмяната и да крия тревогата си, че сме се отклонили от големите си цели и правилния път, написа германската възпитаничка на профила си във фейсбук, след като обяви, че напуска тъмносинята партия.   

Днес взех трудното решение да не бъда повече безмълвен съучастник в превръщането на ДСБ в маргинализиран придатък и удобна патерица на по-амбициозни политически сили, за жалост дори неотговарящи на идеологията и принципите, зад които аз твърдо още стоя, добави Бачкова.

В същия дух бе и посланието на шефа на "ДСБ-Лозенец" Елена Спасова след новината, че е изгонена от партията.

Преди два дни бях уведомена, че съм изключена. Уронвала съм престижа на партията с това, че изразявам инакомислието си. По-зрелите от вас помнят времената, когато Партията беше права, дори когато греши. По-младите сега също имат шанса да го запомнят, но за щастие или нещастие не знаят какво е ДСБ, написа тя.

Аз съм районен председател и въпреки, или може би именно заради т. нар. "уронване", моят район неизменно е бил с най-добри резултати за партията в цялата страна. Избирателите ценят когато не ги будалкат, когато не ги държат на тъмно и не им пробутват мухлясали лозунги. И гласуват за резонни хора, вместо за напудрен фалш. Затова и имате генерал с 800 преференции в половинмилионен град като Варна.

До днешния ден направих за марката ДСБ каквото можах. Съживих организацията си, катализирах създаването на младежката структура, печелих избори, разнасях храна по секции, приобщавах...

Днес ДСБ по собствена воля напуснаха знакови хора. Фарсът на Националното събрание през февруари не беше достатъчен да ги накара да скъсат с партията, но разрастващият се тумор на болшевизма им идва в повече. Освен с поведението на партийното ръководство съм спорила публично с много от днешните напускащи. Никога това не стана повод да спрем да си вдигаме телефона. Така движехме напред себе си и ДСБ, разкри Спасова. 

Според мнозина съмишленици на ДСБ, партията минава от полуразпад към пълен разпад. Десни фенове обявиха, че за тях тъмносиния проект на Командира се е превърнал в болшевишка структура, която се крепи само заради оцеляването на генерала и няколко човека около него. 

За жалост ДСБ се превърна в нищо повече от ваденката върху чашата със соево лате на ДаБг. Просто една структура, съществуваща само за да осигурява превърналия се отдавна в карикатура "генерал" и неговия антураж начело с един бивш и вече доста ояден певец. А самата коалиция се превръща в една основно софийска секта и малко в два три областни града на либералния елит, например „гайсчетатат в бизнес парка” ръксовнодена от инвивиди като Шиши Мирчев и леля Цонка и техните лакеи, написа тъмносин политик.