Само в Lupa.bg: Черепа посял раздора в "Изправи се!"

Политика
14:40 - 07 Септември 2021
10099
Само в Lupa.bg: Черепа посял раздора в "Изправи се!"

Двамата отцепници от "Изправи се, БГ!", заради които предвещаха разцепление и в парламентарната група на ИБГНИ - ПП "Волт" и доскорошната дясна ръка на Мая Манолова и Отровните Тихомир Василев, са били привлечени за работа в партията на олигарха-беглец в Дубай Васил Божков, разкриха отлично информирани източници на Lupa.bg. 

"Разтоварихме се от лица на Черепа", убедени са те и открехнаха вратата за тайната за изненадващия обрат в коалицията - Божков е успял да ги привлече с щедри обещания за постове след напускането на неговата ракета-носител у нас Борил Соколов преди броени дни. 

По информация на Lupa.bg и Настимир Ананиев, и Василев са започнали да работят в полза на бившия хазартен бос веднага след предсрочните парламентарни избори през юли. А конкретно Василев градял структури рамо до рамо с водача на Българско лято на Черепа в Шумен Йордан Йорданов. 

Не е изненада и че днес Ананиев и Василев заедно ще дадат отговори на множеството възникнали въпроси в национален ефир. 

Източниците ни загатват още, че Василев се е самопредложил не единствено при Божков, но и за фигура в новия президентски проект, като много държал да бъде разпознат и от служебния министър на икономиката Кирил Петков. Бившият спортист навсякъде се представял като отличен предприемач и тази част от сивито си щял да разиграва като коз пред бъдещите лидери на новата формация Петков и близкия му финансов колега Асен Василев.