Само в Lupa.bg: Цветанов сърдит , скри се от кампанията

Новини
18:45 - 22 Май 2019
6389
Само в Lupa.bg: Цветанов сърдит, скри се от кампанията

Вторият в ГЕРБ Цветан Цветанов, който винаги е бил човекът-избори, вече не е на първа линия в кампанията, коментират усилено и в управляващата партия, и в другите политически организации. Въпреки че остана шеф на Предизборния щаб на ГЕРБ, бившият МВР-шеф вече не се мярка никъде на важни събития и сякаш е потънал вдън земя.    

С просто око се забелязва, че на всичките най-важни предизборни прояви в последните дни премиерът Бойко Борисов е или сам, или придружен от неколцина министри. Цветанов обаче липсва. „Борисов сам изнася на гърба си предизборната кампания, това никога не е било”, не спират да клюкарстват и социалистите. От БСП са особено изнервени от този факт, тъй като откакто Борисов е на терен и обикаля страната, ГЕРБ прибавиха 3% към рейтинга си и вече изпреварват левицата.

Lupa.bg научи, че зам.-председателят на ГЕРБ, вече понижен в ранг, след като бе изгонен от парламента заради „Апартаментгейт”, е люто обиден на Борисов и сам се е изолирал от предизборната кампания. Цветанов, който не пропускаше да заяви при всяка публична изява как всичко, което каже и направи премиерът, е закон за него, сега оглушително мълчи.

Вторият в ГЕРБ обаче не могъл да преглътне рязкото охладняване на Борисов, който в интервю в тв ефира преди дни заяви, че се готви за кабинет „без Борисов”, но негов наследник никога няма да бъде Цветанов. Премиерът обясни, в прав текст, че някогашната му дясна ръка и другите, замесени в „Апартаментгейт” са нанесли „непоправими щети на ГЕРБ” и повече няма да заемат постове в държавата, нито ще бъдат в предните редици. Като капак, Борисов отсече, че Цветанов е сложил лъжица катран в кацата с меда.

Очевидно неприязнените думи засегнали дълбоко втория в ГЕРБ, той се обидил, фръцнал се и казал, че щом вече не е важен и ценен, от него няма нужда в предизборната кампания.

Цветанов за първи път бе на заден план на основното предизборно събитие на ГЕРБ в зала "Арена Армеец"

„Цецо се покри, май даже замина някъде на почивка, без да съобщи. Много е обиден”, коментират на ухо герберите.  

Наблюдателните политици, и дори избиратели забелязаха, че на основното политическо публично събитие на ГЕРБ в неделя в „Арена Армеец” за първи път от съществуването на ГЕРБ Цветанов не откри форума и не застана до Борисов. Репортери на Lupa.bg видяха, че премиерът и Цветанов влязоха през различни входове, дори не се ръкуваха и въобще не разговаряха.

Накрая на важния форум, който събра 14 000 гербери, се оказа, че Цветанов е един от последните оратори. Преди него говориха Владислав Горанов, Томислав Дончев, Йорданка Фандъкова.    

„Очевидно Цветанов е в немилост и неговата политическа кариера наистина върви надолу. Но сам си е виновен”, коментираха гербери.