Само в Lupa.bg: Демби излиза по-рано от затвора, той не иска!

Димитър Вучев стана известен като вечния свидетел срещу наркодилърите

Ексклузивно
15:14 - 23 Октомври 2024
9383
Само в Lupa.bg: Демби излиза по-рано от затвора, той не иска!

Известната кримка Димитър Вучев - Демби ще бъде пуснат предсрочно от затвора, научи Lupa.bg. Все пак основният свидетел срещу повечето наркобосове ще полежи поне още 12 месеца зад решетките, сочи последната информация. Медията ни разбра още, че самият той не искал на свобода, защото в затвора се чувствал по-сигурно след готвените му отмъщения. 

Въпреки че в зандана Демби попадна сред хора, които му имат зъб, до тук успявал да се държи на положение зад решетките и надзирателите твърдят, че е един от безпроблемните затворници. В медиите така и не излиза никаква информация за проблеми на Димитър Вучев зад решетките. Няма данни за сериозни проблеми или физически нападения срещу него в затвора, въпреки че Демби е взел сериозни предпазни мерки, за да избегне конфликт с врагове, като Тихомир Георгиев – Тишо Боксьора, срещу когото е свидетелствал в съда. Затворническите власти са предприели мерки да го пазят от преки сблъсъци с враговете му в затвора

Димитър Вучев-Демби е свързан с множество конфликти и престъпни среди, като враждите му произтичат от неговите действия в криминалния свят, особено по отношение на наркотрафик и организираната престъпност.

Вражда с други криминални фигури – Демби е свързан с различни престъпни групировки и е имал конфликти с някои от тях заради територии и влияние. Това включва лица, участващи в разпространението на наркотици и престъпни схеми в България.

Демби е бил свързан и с други лица, а прокурорите го ползват за свидетел срещу силни фигури като Златомир Иванов - Златко Баретата, Антон Савов-Тони Мамата и Тихомир Георгиев - Тишо Боксьора. От тримата Демби се засича в затвора с Мамата и Боксьора.

Тишо Боксьора, Златко Баретата и Тони Мамата чакат освобождаването на Демби.

Димитър Вучев – Демби е записан с бастун със скрит микрофон от службите на МВР като част от специални разузнавателни средства (СРС) след негово съгласие. Този запис е направен, когато Демби посещава Тихомир Георгиев – Тишо Боксьора, който също е замесен в престъпни дейности. Микрофонът в бастуна е използван от разследващите, за да съберат доказателства срещу Тишо Боксьора и други престъпни фигури, включително Златомир Иванов – Златко Баретата. Записът стана важна част от делата срещу тези лица, като Демби свидетелства срещу тях в съда.​

Димитър Вучев, известен като Демби, е осъден на 6 години затвор през 2021 година.

Той е признат за виновен по няколко обвинения, свързани с разпространение на наркотици и нападение над полицейски служител. Присъдата включва и привеждане в изпълнение на предишна наказателна присъда, което води до общо 6 години лишаване от свобода. През 2023 г. Демби е задържан в Италия по Европейска заповед за арест и върнат в България, където изтърпява наказанието си в затвора в София​.

Димитър Вучев, известен като Демби, е осъден на 6 години затвор за няколко престъпления, свързани основно с наркотрафик и насилие. Той е признат за виновен по следните обвинения:

Държане и разпространение на наркотици – Демби е бил осъден за съучастие в притежание на високорискови наркотични вещества с цел разпространение.

Държане и разпространение на прекурсори – обвинен е и за притежание на прекурсори за производство на наркотици без разрешително.

Насилие срещу полицейски служител – при изпълнение на служебните си задължения, Демби е причинил лека телесна повреда на полицай​.

Тези деяния, заедно с привеждане в сила на предишни присъди, водят до общото наказание от 6 години затвор.