Само в Lupa.bg: Депутат от ПП набута роднина за шеф в Стара Загора

Политика
13:35 - 04 Май 2022
20018
Само в Lupa.bg: Депутат от ПП набута роднина за шеф в Стара Загора

Председателят на енергийната комисия в НС Радослав Рибарски от „Продължаваме промяната”, който е племенник на един от най-богатите хора в Стара Загора – Дечко Колев, е набутал своя близка на висок пост в системата на образованието, разкри Lupa.bg.

Неочаквана рокада вчера изхвърли от поста началник на Регионално управление на образованието (РУО) Татяна Димитрова, а на нейното място шеф стана Милена Йолдова, която е тъщата на депутатския брат Атанас Рибарски, докладва наш източник от Града на липите.

Много любопитна е връзката на фамилията Рибарски с ГЕРБ. Тя минава през един от най-богатите хора в Стара Загора – Дечко Колев, който е чичо на депутата на Кирил Петков. Мултимилионерът е един от най-големите доставчици в мини „Марица Изток”, в рудниците, собственик е на частните болници „Св. Иван Рилски” и „Тракия”, притежава парк-хотел „Загорка” и езерото Загорка, придобити по неясен начин. Езерото, което е емблема на града, е оградено, зарибено и с частна охрана…

Бившият гербер Иван Дечков Колев

Баровецът Дечко е баща на бившия депутат в първия кабинет на ГЕРБ Иван Колев, чийто кум е Цветан Цветанов. Колев бе изгонен от партията на Бойко след конфликта с бившия МВР шеф, който направи своя партия „Републиканци за България”. Депутатският татко бе един от най-щедрите спонсори, постлали пътя за първото идване на власт на Бойко Борисов.

Именно Дечко Колев е в дъното да се направи структура на „Продължаваме промяната” в Стара Загора като отмъщение към хората на Борисов, разкри още източникът на Lupa.bg.

Тъщата на Атанас Рибарски вече управлява образованието в Стара Загора

Братът на депутата от ПП Радослав Рибарски – Атанас, чиято тъща Милена Йолдова вече се уреди с шефския пост в РУО, е бивш футболист на „Берое” и треньор на детско-юношеската школа.

Досегашният титуляр на поста Татяна Димитрова е освободена заради измислени „дисциплинарни нарушения”, които ще паднат в съда, убеден е нашият източник. Герберката вече веднъж е уволнявана от поста, но след съдебно решение през 2014-а е възстановена като шеф на РУО.

Енергийният и здравен октопод в Стара Загора слага ръка и на образованието, това е голямата истина зад рокадата в РУО, констатира информаторът на Lupa.bg, визирайки мултимилионера Дечко Колев, собственик на най-голямата частна фирма в рудниците и тецовете, и връзката му с фамилията Рибарски.

За съжаление баровецът, който всъщност е родом от Симеоновград, е в четвърти стадий на онкозаболяване, но не спира да кадрува живота в Стара Загора.

Татяна Димитрова пък, макар и от ГЕРБ, е отличен ръководител на РУО, самата тя е онкоболна, а сега я изхвърлят от работа, за да се намърда тъщата на депутатския брат Атанас Рибарски, завърши източникът ни.