Само в Lupa.bg: Ето как депутатите на Нинова се отчитат пред Р. Овч.

Борислав Гуцанов на килимчето при Дългия инкасатор в столично кафене, видя наш папарак

Политика
12:45 - 06 Януари 2023
18752
Само в Lupa.bg: Ето как депутатите на Нинова се отчитат пред Р. Овч.

Депутатите на Корнелия Нинова се отчитат пред Дългия инкасатор и бивш енергиен министър Румен Овчаров, видя репортер на Lupa.bg в столично заведение. Оказва се, че в бара на ул. "Костенски водопад" Овчаров редовно, сякаш като Дон, приемал аудиенции от народни представители от БСП. А последният, отчел се чинно пред него, е Борислав Гуцанов - новият най-лоялен на Нинова представител в парламента, след като двамата заровиха томахавките в името на политическото си оцеляване преди време. 

А в партията напомнят, че именно той посочи при предишния мандат, когато тя бе в управлението заедно с Продължаваме промяната, ДБ и ИТН, червените министри и разпределението им по ресори.

Самата Корнелия Нинова стана лидер на БСП, благодарение на подкрепата на Р. Овч. и стройната организация в столичната организация на партията по това време. 

Злите езици в опозиционните крила на Столетницата коментират, че и сега исполинът с бяла коса диктува процесите в нея, както и че настоявал БСП да се вклини в опитите за съставяне на кабинет с третия мандат, след като днес процедурата по втория с мандата на ПП де факто бе изчерпана след провала на проектодекларацията за 4-те национални приоритета. 

"Отрязан зловещо от всички схеми в енергетиката и в частност АЕЦ "Козлодуй", Овчаров е готов на всичко за да спаси кожата си и участието на БСП във власта с третия мандат е на живот и смърт", коментират социалисти. И смятат, че и той, и Нинова виждат изпълнението на третия мандат за правителство под формата на "експертен сбор" с подкрепата на почти всички политически сили.

Целта, разбира се, била да се отнеме властта от служебното правителство на Румен Радев. А адашът му Овчаров станал пряка жертва на това управление, след като загубил значителна част от комисионерския си бизнес.