Само в Lupa.bg: Георги Семерджиев излиза след 2 месеца на свобода!

Адвокатите ще докажат, че не е погубил двете момичета умишлено

Общество
17:25 - 13 Юли 2022
8645
Само в Lupa.bg: Георги Семерджиев излиза след 2 месеца на свобода!

Двойният убиец от булевард "Черни връх" Георги Семерджиев ще излезе след два месеца на свобода, прогнозират пред Lupa.bg юристи.

Адвокатите на татуирания мъж щели да докажат, че джигитът не е погубил умишлено двете момичета.

Според закона, когато става дума за непредумишлено убийство, каквито членове се повдигат в обвинителния акт за катастрофите, то причинителят не е редно да седи в затвора за повече от два месеца.

Изключение за това правило направи катастрофата с Милен Цветков, където прокурорите обвиниха Кристиан Николов като извършител на умишлено престъпление.

Ако адвокатите докажат по време на искането за по-лека мярка, че Семерджиев не е имал намерение да убие двете момичета, то съдът ще го пусне да дочака делото или под "домашен арест" или срещу парична гаранция, признават пред медията ни юристи.

Георги Семерджиев е привлечен към наказателна отговорност за пътнотранспортно произшествие, което представлява особено тежък случай във връзка с това, че е настъпила смъртта на две млади жени и че са извършени множество нарушения на Закона за движение по пътищата.

За това престъпление се предвижда лишаване от свобода от 5 до 20 години.

Второто обвинение е за шофиране след употреба на наркотични вещества на 10 юли.Тогава в кръвта на Семерджиев са установени амфетамин и метамфетамин, съобщи прокурор Христо Кръстев.

Третото обвинение е за използване на официален неистински документ – за това престъпление се предвижда до 8 години лишаване от свобода.