Само в Lupa.bg : Гласят Ивайло Йорданов за шеф на затворите

Общество
17:40 - 19 Юли 2019
31740
Само в Lupa.bg: Гласят Ивайло Йорданов за шеф на затворите

Шефът на затворите Васил Миладинов, чиято оставка се иска от правосъдния министър Данаил Кирилов, е в седемдневен отпуск, научи Lupa.bg от свой източници. След като болничният му изтекъл на 16 юли, той бил принуден да излезе в почивка.

Васил Миладинов

Според хора от правосъдното министерство, върху Миладинов е оказван натиск да напусне поста си доброволно. Той обаче още не е решил дали да се подчини. За негов наследник се спряга сегашният му заместник Ивайло Йорданов, а неговата работа ще бъде поета от шефката на сектор „Пробация” в София Даниела Йорданова, научи първо Lupa.bg. Тя ще отговаря за бюджета и обществените поръчки.

Заедно с Миладинов ГДИН ще напусне и комисар Нина Димитрова – началник на отдел "Финансово-ресурсно осигуряване“. Според нашите източници промените се правят заради овладяването на обществените поръчки. Те ще се печелят от избрани хора. Това обяснява цялата мистериозност около уволняването на шефа на затворите.

Данаил Кирилов

От правосъдното министерство не казват дали Миладинов официално е отстранен и ако е така, какво е прегрешението му. От синдиката на служителите в затворите още чакат Данаил Кирилов да посочи мотивите си за изгонването на затворническия бос. Те му изпратиха на 3 юли официално писмо с молба за повече прозрачност на неговите действия, но до днес няма реакция.