Само в Lupa.bg: Какво да очаква всяка зодия през декември?

Астрология
18:04 - 30 Ноември 2021
11312
Само в Lupa.bg: Какво да очаква всяка зодия през декември?

Какво ни чака през декември според зодиакалния ни знак? На този въпрос отговаря астроложката Маргарита Паскалева в месечен хороскоп, направен за Lupa.bg

ОВЕН – през този месец трябва да сте много адаптивни и балансирани във финансов аспект, както и в партньорските отношения. Възможно е да има забавяне на заплати и хонорари, намаляване на работата – след 19-ти Венера е ретроградна. Използвайте първата половина на месеца да разговаряте с близки и колеги, да разрешавате благоприятно някои противоречия, да уредите важни документи. По-лесно ще възприемате и решенията ви ще са по-правилни. През втората половина на декември навлизате в по-активен период, през който ще се чувствате по-енергични, а и имате шанс да получите морална и финансова подкрепа от някого. Важно е да извършите ревизия както на връзките си, така и на личните авоари. Любовните или бизнес отношенията може да са объркани и трудни, да губите пари, да възникват недоразумения и спорове с партньори / роднини, включително по съдебен път.

ТЕЛЕЦ – до 13 декември включително трябва да сте много разумни и сдържани, особено родените между 10 и 20 май. Възможни са сериозни конфликти с партньори или с други хора. Ще се появяват разни предизвикателства и трудности. Избягвайте оперативни планови интервенции. До 18 декември имате много добри възможности за печалби и придобивки, но от 19.12.21 нататък трябва да сте особено пестеливи и да харчите разумно парите си. Бъдете по-гъвкави. Този период е неблагоприятен за капиталовложения, особено за покупка на недвижим имот. Ретроградната Венера може да затруднява интимните и бизнес отношения, но ако и рождената ви Венера е в Телец, може да има и положително влияние – да се възобновят минали интимни или бизнес връзки. През втората половина на месеца Меркурий в Козирог ще подобри общуването ви с хората. Ще се радвате на интересни запознанства.

БЛИЗНАЦИ – през първата половина на месец декември ви ще по-динамично на работното място. Налага се да работите повече и по-упорито. Появяват се интересни нови възможности за бъдещо взаимодействие с хора зад граница. Финансовото състояние зависи изцяло от вашата далновидност. От 13 декември нататък навлизате в по-стресов период и трябва да бъдете по-предпазливи с хората, с които имате общи интереси и дейности. Предпазвайте се от интриги и клюки по ваш адрес. Конкуренцията ще е сериозно активирана и са възможни пререкания. Затруднения може да има и с плащането на вноски при хора, които имат кредити. Втората половина на месеца е подходяща за рефинансиране, ревизия на личните и бизнес финанси, връщане на дължими вещи или пари. Внимавайте за травми, неприятности и инциденти.

Работете предпазливо с избухливи вещества, шофирайте разумно.

РАК – до 13 декември ще се чувствате много енергични и вдъхновени. Интуицията ви е силна, разумът надделява над емоциите. Делата вървят успешно и звездите ви обещават късмет в изявите, в любовта и в семейството, във финансите. Близките и любими хора ще ви подкрепят, децата ще ви радват. Някои от вас ще имат и поводи за празници в семейството. На сериозни успехи могат разчитат особено хората от бизнеса, спорта, политиката и изкуството. През втората половина на месеца се налага да се приспособите към някои промени на работното място. Възможно е обема на работа и приходите да намалеят. Грижете се за своето и за здравето на другите членове в семейството. Изисква се и повече разбиране, търпение и толерантност в семейството, за да не възникнат проблеми в отношенията. След 19-ти избягвайте нови връзки, бизнес партньорства и скъпи покупки.

ЛЪВ – за вас може да бъде по-проблемна първата половина на месеца. Акцентът е главно върху дома и роднините. Звездите създават предпоставка за възможни течове в дома, запушване на канализация или грижи около близък роднина. Вземете превантивни мерки срещу обири. На работното място също няма да е спокойно. Избягвайте спорове с колеги и шефове. След 14-ти навлизате в по-благоприятен и успешен период. Време е за забавления и приготовления за Новогодишните празници. Но не изоставяйте и ангажиментите си. Може да възникне забавяне в изпълнението на някаква задача, объркване или констатиране на грешки в работата и да последва необходимост от допълнителни корекции. Довършете всичко важно, започнато на по-ранен етап, за да не последва забавяне и в заплащането. Бъдете коректни към колегите и внимателни с документите. Новите проекти да почакат.

ДЕВА – през първата половина на месеца много по-лесно ще постигате желаното и делата ще се развиват в желаната посока. Може да възникне необходимостта на подпишете нови или подновите изтичащи договори. Бъдете внимателни при работа с документи, при шофиране и в преговори. Преглеждайте автомобила за изправност преди път. Любовта ще ви вдъхва сили и увереност, а децата ще ви радват с успехите си. Приходите може да не са много, но ще се справяте финансово. При някои от вас може да се очаква и възобновяване на минали връзки и любовни отношения след 19-ти. През втората половина на месеца ще ви е по-трудно, като акцентът е върху дома, семейството и кариерата. В работата и в дома са възможни промени – смяна на работата или на началника, проблеми с имуществени въпроси или промени в местоживеенето. Вземете превантивни мерки срещу обири и пожари в дома.

ВЕЗНИ – месецът е по-труден за вас във финансов план. Венера ще се задържи в Козирог чак до 29.01.22 год. Ретроградното й движение след 19.12.21 може да ви затрудни сериозно. Тъй като тя има отношение и към любовта, то при много от вас може да се отрази по-неблагоприятно върху интимните и бизнес отношения. Хората с ипотечен кредит ще са затруднени, потърсете при нужда финансова помощ от близки. Ако имате неуредени имуществени въпроси с роднини, може да възникнат спорове след 19.12.21 – уредете ги по възможност до тогава. Избягвайте и покупка на недвижим имот, още по-малко с ипотечен кредит. Не позволявайте трудностите в ежедневието да се отразят на отношенията в семейството. Сега е време да бъдете по-сплотени и отговорни към тях. Въоръжете се с търпение и обмисляйте добре действията си по важни въпроси. Сили няма да ви липсват.

СКОРПИОН – динамиката от преминаването на Марс през вашия знак ще усетят през първата половина на този месец най-вече родените между 11 и 21 ноември. Въпреки това ще сте по-мобилизирани и енергични през целия месец. Интуитивни сте, предпазливи и недоверчиви. А това дава шанс да се преборите в трудните моменти. По-смело може да действате през втората половина на декември. Но бъдете по-мили с партньора и другите роднини, подкрепяйте ги. Интимните отношения и бизнес партньорствата може да са най-затруднени след 19-ти. Периодът за никого няма да е лесен от финансова гледна точка, но вие ще съумеете да се справите. Не е препоръчително да подписвате нови договори, да пътувате или сменяте автомобил. Предпазвайте се от спорове с брат / сестра или със съседи. А за празниците може да бъдете приятно изненадани от връщането на близък от далече.

СТРЕЛЕЦ – отделяйте повече време за себе си и за емоционалното си равновесие, за да се възстановите от някои минали преживявания и да се заредите с нужната енергия за нов старт през Новата година. Марс навлиза във вашия знак в късните часове на 13 декември и до 24 януари ще внася динамика в ежедневието ви. Ще ви зарежда с много енергия, ще бъдете по-борбени и инициативни. По-заможните от вас може да преминат по-леко през този труден период, но за останалите представители на знака месецът ще е труден финансово – намаляване обема на работа и на приходите. Възможни са съкращения във фирми или промяна на работата. Месецът не удачен за предприемане на риск, ново начинание или голямо капиталовложение. Предпазвайте се от финансови измами.

Направете финансова ревизия на фирмения или семеен бюджет, преоценка на важните за вас неща в живота.

КОЗИРОГ – за вас по-успешна и ползотворна е първата половина от месеца. Появяват се нови идеи за бъдещето, които трябва добре да обмислите и да не започвате преди 06.02.2022. Сега е време да направите проучвания, ако е необходимо. Не се доверявайте и не споделяйте на приятели плановете и личните си тайни. Четете добре, ако се налага да подпишете договор или споразумение. След 18 декември навлизате в по-труден период по отношение на финансите и партньорските отношения. Поради това се налага да се трудите повече, да довършите поети ангажименти, да преосмислите ценностите си. Проявявайте търпение, внимание и разбиране към партньора си. До 29.01.22 год. е неблагоприятно за нови партньорства и големи капиталовложения, оперативни интервенции и особено пластични или свързани с кости / стави операции. Бъдете по-уединени, предпазвайте се от кражби.

ВОДОЛЕЙ – не бъдете разточителни през първата половина на декември, за да не изпаднете във финансови затруднения след 19-ти, когато Венера ще бъде ретроградна. Не давайте пари в заем. Бъдете отговорни и изпълнителни на работното място. Не са изключени съкращения във фирмата, забавяне на заплати или по-малко приходи, както и грижи около член на семейството. Разчитайте на силната си интуиция и добрата концентрация при вземането на решения. Втората половина от декември е по-благоприятна за планиране на бъдещи дейности и проекти. По-лесно ще се справяте с предизвикателствата в ежедневието. Добро време за развлечения и пътувания. Но ако отсъствате от дома си повече от един ден вземете превантивни мерки срещу обири в дома. Много от вас, които са зад граница, ще успеят да се върнат у дома за празниците, а други ще посрещат свои близки от далеч.

РИБИ – първите две седмици на декември са многообещаващи за вас. Ще сте изпълнени с енергия, ентусиазъм и вяра. Ще постигате по-лесно целите си. Но не се доверявайте на всеки и не се занимавайте със спекулативни действия. Бъдете честни в отношенията с приятели, с интимния или с бизнес партньори, за да не последват разочарования, загуби и раздели през втората половина на месеца. След 18-ти не подписвайте важни договори, не купувайте автомобил или нова техника за бита. Ако имате автомобил, може да се нуждае от ремонт – спирачки, съединител или друго по мотора. Предпазвайте се от конфликти с роднини или съседи. Избягвайте пътуване на дълъг път. Не давайте пари и не взимайте в заем. Всякакви нови начинания започнете не по-рано от 05.02.22 год. До тогава периодът не е подходящ за важни действия. Сега е време за преоценки, ревизии и довършване на поети ангажименти.

ПО-КРИТИЧНИ ДНИ ЗА ЗОДИАКАЛНИТЕ ЗНАЦИ:

Кардиналните знаци: Овен, Рак, Везни и Козирог – 1, 6, 7, 12, 13, 20, 21, 27 и 28 декември.

Неподвижните знаци: Телец, Лъв, Скорпион и Водолей – 2, 3, 8, 9, 15, 16, 22, 24 и 29 декември.

Подвижните знаци: Близнаци, Дева, Стрелец и Риби – 3, 4, 5, 10, 11, 17, 18, 19, 24, 25 и 31 декември.

ЛУННИ ФАЗИ – МЕСЕЦ ДЕКЕМВРИ 2021:  

Новолуние и пълно слънчево затъмнение – 04.12.2021 – 09:43 часа – Луна в Стрелец
Първа четвърт – 11.12.2021 – 03:35 часа – Луна в Риби
Пълнолуние – 19.12.2021 – 06:35 часа – Луна в Близнаци
Последна четвърт – 27.12.2021 – 04:24 часа – Луна във Везни

ДАТА И ЧАС НА ЛУНА „БЕЗ КУРС“:  

01.12.2021 от 06:19 ч. - 01.12.2021 до 13:55 ч.

03.12.2021 от 07:22 ч. - 03.12.2021 до 14:12 ч.

05.12.2021 от 07:08 ч. - 05.12.2021 до 13:30 ч.

07.12.2021 от 06:42 ч. - 07.12.2021 до 13:48 ч.

09.12.2021 от 11:59 ч. - 09.12.2021 до 16:53 ч.

11.12.2021 от 21:40 ч. - 11.12.2021 до 23:46 ч.

14.12.2021 от 04:52 ч. - 14.12.2021 до 10:11 ч.

16.12.2021 от 18:08 ч. - 16.12.2021 до 22:42 ч.

19.12.2021 от 08:02 ч. - 19.12.2021 до 11:42 ч.

21.12.2021 от 16:44 ч. - 21.12.2021 до 23:53 ч.

24.12.2021 от 08:39 ч. - 24.12.2021 до 10:24 ч.

26.12.2021 от 10:39 ч. - 26.12.2021 до 18:24 ч.

28.12.2021 от 23:10 ч. - 28.12.2021 до 23:16 ч.

30.12.2021 от 19:10 ч. - 31.12.2021 до 01:08 ч.

01.01.2022 от 10:16 ч. - 02.01.2022 до 01:02 ч.

Часовете, в които Луната е „без курс“, са неблагоприятни за взимане на важни решения, за нови начинания и проекти, за подписване на договори (включително брачни) и споразумения, за други важни или рисковани действия. Луната „без курс“до напускането на всеки знак не образува мажорни аспекти с останалите планети, а това не дава възможност предприетите действия и взетите решения в тези часове да имат развитие и успех в бъдещ план. Тези часове са благоприятни единствено за довършителни действия и рутинна работа.