Само в Lupa.bg: Кашкавала обслужава Миню Стайков в затвора

Новини
14:20 - 09 Ноември 2020
10555
Само в Lupa.bg: Кашкавала обслужава Миню Стайков в затвора

Затворник с прякор Кашкавала се грижел за всеки каприз на алкохолния бос Миню Стайков, научи Lupa.bg. Според други лишени от свобода, човекът с млечно-хранителния прякор взимал някой лев от богаташа, за да изпълнява всяко желание на баровеца. 

Наскоро надзирател искал да занесе минерална вода на Миню Стайков, а той точно тогава тренирал лицеви опори в килията си. Кашкавала така се накарал на гарда, че човекът съжалил, че искал да помогне на Стайков. 

"Какво ни притесняваш бе, не виждаш ли, че шефа прави мускули сега", сопнал се Кашкавала. 

От друга страна, Миню Стайков, който имитирал болести зад решетките, се занимавал най-вече с това - да поддържа мускулите си. Често той питал със самовлюбеност надзирателите: "Как съм, в каква форма съм, супер съм нали?" и пъчел мускули. 

"Не знам от какво е болен за пред съда, но това е затворникът в Софийски централен затвор, който се поддържа в най-добра форма", категорични са надзирателите. 

Самият богаташ бил сигурен, че скоро съдът ще измени мярката му и ще го пусне от затвора и много държал да изскочи на свобода по-здрав и мускулест отвсякога. 

Припомняме, Миню Стайков е обвинен за ръководене и за участие в организирана престъпна група за производство на цигари без бандерол, данъчни престъпления, пране на пари и за злоупотреби с еврофондове.

С допълнително обвинение той се сдоби в началото на май, когато стана ясно, че Специализираната прокуратура разследва 8 души за престъпления с евросредства по ПРСР и Програмата за конверсия на лозята, като зам.-главният прокурор Иван Гешев определи разследването като "разбиване на империята "Карнобат".

След разпита си по разследването срещу Миню Стайков от 9 май в Спецпрокуратурата досегашният министър на земеделието Румен Порожанов, като бивш шеф на ДФ "Земеделие", заяви, че е готов да подаде оставка. На 14 май той подаде оставка и тя бе приета от премиера Борисов.