Само в Lupa.bg: Корнелия Нинова следи Кирил Добрев с 3 камери

Политика
11:50 - 26 Юни 2020
6638
Само в Lupa.bg: Корнелия Нинова следи Кирил Добрев с 3 камери

Физическо съприкосновение между основния конкурент за поста лидер на БСП на Корнелия Нинова - Кирил Добрев и един от поддръжниците й на "Позитано" 20 - Евгений Белий, се превърна за часове в основна опорна точка за прекия избор на председател. Късно снощи изтекоха записи от камерите в централата на Столетницата, от които се вижда как възниква спор между Добрев и Белий, който бързо прераства в бой и закани, отправени към "човека на Нинова". А камерите са 3 на брой и следят специално действията на Добрев, разкриха източници на Lupa.bg. 

И разказаха, че вчера висш апаратчик на "Позитано" веднага е докладвал на червената шефка за случилото се и тя лично е изискала на момента записите от камерите, за да ги пусне в медийното пространство, а впоследствие и да ги завърти по партийната телевизия.   

Това не бил първият физически сблъсък между Белий и опоненти на Нинова, разказват членове на пленума. През януари, на предпоследния пленум, той влязъл в пререкание и с бившия лидер на левицата Михаил Миков, а след това до бой едва не се стигнало и с депутата Валери Жаблянов. С какво привличал Евгени Белий закани и юмруци към себе си, обясняват запознатите - когато започвал да защитава ръководството на "Позитано", не спирал да говори и да обижда, а кибритлия като Кирил Добрев бил много опасен при спор. 

Оказва се, че има и друг елемент на цирк "Позитано" - на един от записите от вчерашния бой се вижда как файлът за записа е наименуван "Etaj3 - Kiril Dobrev", а според запознати, устройствата са цели 3. 

В орготдела отдавна тлеело напрежение, твърдят в централата. А разказът на Белий е потресаващ: 

„По време на опeрaтивката имаше служебен спор във връзка с организационни въпроси за конференциите, които са останали за провеждане по области и Бузлуджа. Аз казах, че онзи ден разговарях с другaрите от Русе във връзка с ходенето на Бузлуджа.

Добрев отвърна, че от Русе няма да излязат хора на Бузлуджа, а пък аз докладвах, че съм разговарял с ръководството в Русе и оттам увериха, че може да не са толкова автобуси, колкото са били досега, но ще се опитат да поканят максимален брой хора на Бузлуджа.

Тогава Кирил Добрев каза: Аз съм разговарял също.

Отговорих му: С едни и същи хора може би разговаряме - различно.

И тогава той се обърна към мен: Ти много не говори, защото сега ще извадя подписката на Русе срещу тебе.

Казах: Добре. Извади я! Кой е против мен?“, разказа Белий, върху когото минути по-късно се стоварил гневът на Добрев.

Приключила оперативката, социалистите тръгнали да излизат от залата и тогава в коридора Добрев нервно тръгнал да налита на бой.

„И в присъствието на другите ми колеги каза, че ще ми е...п....м... и че той направил това, което майка ми не е направила за мен.

Аз политах: Какво?

Кирил Добрев ми отговори: Ти ще идваш като просяк пред моя кабинет и така ще те изритам лошо“, твърди Белий.

До размяна на юмруци вчера не се стигнало единствено благодарение на намесата на  Иво Лилов, който е врачански лидер. Прави впечатление обаче как дясната ръка на Нинова - Атанас Зафиров дори се подсмихва отстрани на скандала и не прави никакъв опит да влезе в диалог със спорещите. 

Висши социалисти твърдят, че грозната сцена ще бъде разпространявана до старта на кампанията за прекия вот в партията по партийната БСТВ, за да насъска членовете на БСП срещу Добрев. 

Тук можете да видите срамния запис.