Само в Lupa.bg: Лили Иванова забрани да я снимат

Легенди
16:25 - 19 Август 2019
23842
Само в Lupa.bg: Лили Иванова забрани да я снимат

Промоционалните дейности по тройния концерт на Лили Иванова в Зала 1 на НДК на 8, 9 и 10 декември вървят с пълна сила. Рекламни материали и билбордове вече заливат столицата, но хилядите фенове на примата са озадачени от факта, че актуалният образ на изпълнителката на практика не присъства на тях. Lupa.bg първи се добра до причината за медийното затъмнение – след като навърши 80 години, Лили е наложила пълна забрана да бъде снимана.

Доскоро певицата позираше с удоволствие за фотосесии, разбира се, само на подбрани и близки до сърцето й майстори на обектива като Костадин Кръстев или Васил Къркеланов. Сега обаче Лиленце-Пиленце е наложила тотален мораториум върху образа си с аргумента, че една 80-годишна дама няма работа да се навира непрекъснато в очите на хората.

Лили по изключение позволи да я щракнат в избирателната секция

За последно Иванова си позволи да позира официално пред обективите в края на май, когато се появи в избирателната секция да пусне вота си за представители в европарламента.

„Не е въпрос само на суета. Всъщност Лили от години има фобия от фотоапарати и светкавици и сега просто си е намерила повод да отреже папараците”, твърдят нейни близки.

Страхът на Лили е с давност повече от две десетилетия. Инцидентът, зaрaди кoйтo примата зaпoчвa дa ce cтрaхувa oт фoтoaпaрaти, кaмeри и cвeткaвици, бил предизвикан от неин пcихичнo нecтaбилeн почитател. Един ден психарят посетил кooпeрaциятa, в кoятo примaтa живee – нa cтoличнaтa улицa „Oбoрищe” – и се прeдcтaвил нa пoртиeрa кaтo фотограф, c кoгoтo пeвицaтa имaлa нaпрaвeнa угoвoркa. Онзи не му се вързал и болният почитател тръгнал да го коли с джобно ножче. Полицията го заловила, но у Лили останал траен страх от представители на визуалните изкуства.