Само в   Lupa.bg : Махат атракцията на столичен парк ? 

Жителите на квартал "Света Троица'" скочиха да защитят Кораба

Новини
11:00 - 23 Март 2019
5456
Само в Lupa.bg: Махат атракцията на столичен парк? 

Жители на столичния квартал "Света Троица" са поискали от кмета си Иван Божилов да премахне кораба, който е атракция в парка на квартала. Lupa.bg научи, че до там се е стигнало, след като малко дете паднало тези дни от дървеното съоръжение и е счупило крайниците си.

Притеснени родители веднага написали подписка, която вече е на бюрото на кварталния кмет на "Илинден". В нея те настояват или да се укрепи кораба, ако не - да бъде разрушен и премахнат. Новината, че ще махат кораба за ден стигна до всяка една площадка в квартала, като се появиха много родители, които са категорично против събарянето на кораба.

"В този парк идват хора от цяла София, не е редно тази оригинална голяма катерушка да я няма. Паркът вече е известен с нея, като по него се качват и малки и големи деца. Нека да го укрепят, дъщеря ми ще плаче ако види, че са го махнали", каза пред Lupa.bg жена, която води всяка вечер детето си на дървения кораб.
От кметството още не са взели решение как да постъпят, защото все ще има недоволни. Най-удачният начин да решат проблема е, от община "Илинден" да заделят средства и да засилят сигурността на съоръжението.

Явно за да премахнат напрежението от казуса с кораба, от ръководството на кметството и в момента поставят нови атракции за децата, видя репортер на Lupa.bg. В пресъхналото езеро се монтират шатри, в които децата ще могат да играят тенис на маса, джаги и други подобни игри.

Lupa.bg ще продължи да следи казуса.