Само в Lupa.bg: Масови проверки в София заради банковите обири (СНИМКИ)

Актуални новини
17:00 - 18 Февруари 2020
2477
Само в Lupa.bg: Масови проверки в София заради банковите обири (СНИМКИ)

Масови полицейски проверки в центъра на София заради банковите обирджии изненадаха столичани. Репортер на Lupa.bg научи, че ченгета са тръгнали на групи от по трима-четирима и искат документите на всеки подозрителен мъж. 

За минути централните булеварди се напълниха с униформени, като част от тях обикалят с патрулки и спират различни автомобили. Други служители на МВР са се влеели между хората и искат документи, видя Lupa.bg. "Какво се е случило, пак ли е станало убийство", попита притеснена пенсионерка, която се редеше да презареди картата си за градския транспорт. 

Припомняме, че наскоро бяха извършени два последователни обира на банки, като единият беше разкрит, а извършителят бе заловен. Оказа се, че това е синът на скулптора Георги Чапкънов.

От МВР и прокуратурата са искали на всяка цена да бъде спипан и извършителя на другия обир. Не случайно главният прокурор Иван Гешев обеща, че страната ще се пребори с престъпността.

По информация на Lupa.bg криминалистите вече подозират кой е извършителят на неразкрития грабеж. Те имали записи от видеокамери на банката, както и такива от други места, които показват как той се приближава към банковия клон.

Не е изключено скоро МВР да излезе с пресконференция, на която да обяви, че е спипан и вторият банков обирджия.

Били са сравнени телосложенията на преминаващи хора с това на престъпника, прегледани са и всички досиета на престъпници, които са се занимавали с банкови обири преди време. 

Снимки: Агнес Методиева