Само в Lupa.bg: Мъжът, подпалил жена си, се прави на луд

Новини
19:19 - 21 Септември 2020
2569
Само в Lupa.bg: Мъжът, подпалил жена си, се прави на луд

Извергът от Врачанското село Три Кладенци, който уби жена си, запалвайки я докато спи, се правил на луд и можел да скатае делото. Обвинители от врачанската прокуратура са категорични пред Lupa.bg, че психиатрична експертиза трябва да докаже, че може да има дело и обвиняемият много добре е знаел какво извършва. 

Врачанският окръжен съд наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" на 52-годишния мъж. Той заля с бензин и запали 42-годишната си жена, докато спи. След малко повече от денонощие жената почина в "Пирогов".

Още на този етап се отчита фактът, че запалването е било умишлено и е извършено по особено мъчителен за убитата начин, категорични са прокурорите.

Съседи разказвали, че от дома на семейството често се чували кавги, те предполагат, че са от ревност и на пиянска основа. 

Веднага, като е заловен, убиецът мълчал и не говорил с никой, той бясно крачил в килията си като вълк в клетка. След среща със служебен адвокат арестантът започнал да се държи странно. Прокурорите допускат, че именно защитникът е подучил клиента си да се прави на луд.

За това престъпление Наказателният кодекс предвижда едно от най-тежките наказания - "лишаване от свобода" от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна, категорични са магистратите.

По време на мярката обаче извергът се държал напълно нормално. Определението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано в тридневен срок пред Апелативния съд в София.