Само в Lupa.bg: Наемат частна охрана за Полфрийман

Ексклузивно
08:03 - 16 Октомври 2019
1827
Само в Lupa.bg: Наемат частна охрана за Полфрийман

Частни охранители обмисля да наеме семейството на австралиеца Джок Полфрийман, който снощи излезе на свобода от сградата на дирекция "Миграция" в столичния ж.к. "Бусманци", научи Lupa.bg.  

Полфрийман нощува при приятели от вчера, но точното му местонахождение е известно само на ченгетата и адвоката му. По наша информация още с решението на Апелативния съд миналия месец той да бъде предсрочно освободен от затвора за убийството на 20-годишния студент Андрей Монов, близките на чужденеца са дали заявка, че до завръщането си в родината, той ще се нуждае от охрана. 

Полфрийман не разполага с паспорта си, който бе задържан от българските власти заради все още активната забрана за напускане на страната. Той е задължен и да се подписва в районното полицейско управление всяка седмица, но има право да се придвижва свободно в страната. Предполага се, че частните охранители ще се грижат той да не стане жертва на нападение от многобройните противници на предсрочното му освобождаване до решението на съда за окончателното му освобождаване и падане на забраната да лети за Австралия.