Само в Lupa.bg: Наркобосовете изгониха дилърите от малките градове

Новини
15:50 - 23 Ноември 2020
5778
Само в Lupa.bg: Наркобосовете изгониха дилърите от малките градове

Най-големите родни наркобосове изтеглиха дилърите си от малките градове и направиха ново преразпределение на териториите си, научи Lupa.bg от хора в крими средите. 

Промяната е от близо месец и е извършена защото в по-малките градове почти нямало клиенти. 

Селища като Видин и Монтана почти останали без млади хора и в такива градове търсенето намаляло до нулата. 

Отделно наркоманията в по-малките градчета се зарибявала по-трудно, защото всички хора се познавали и всеки пазил децата на другия. 

В момента наркобосовете пласират дрогата предимно в 5 големи града. Това са София, Пловдив, Варна, Бургас и Благоевград. 

Дилърите били посъветвани от шефовете си да търсят клиенти предимно сред студентите и учениците в петте най-големи града. 

В столицата всичко е разпределено по квартали, като местните наркодилъри закачали обувки по жиците на електрическите стълбове и по този начин маркирали територията си, че други конкуренти не трябва да припарват в нея. 

С разпространение на наркотици в столицата се занимават предимно момчета на възраст от 14 до 19 години, показва справка на криминалистите. Ченгетата са безсилни именно заради крехката възраст на децата. От много време насам най-голямото търсене у нас е на трева.