Само в Lupa.bg: Нинова и руският посланик нищят шпионския скандал

Макаров искал обяснения от червената шефка за развитието по казуса с Николай Малинов

Топ
12:10 - 02 Октомври 2019
1248
Само в Lupa.bg: Нинова и руският посланик нищят шпионския скандал

Лидерът на БСП Корнелия Нинова е разговаряла с руския посланик Н. Пр. Анатолий Макаров за шпионския скандал, който гръмна миналия месец с ареста на шефа на Национално движение "Русофили" Николай Малинов и разпитите на редица висши кадри на Столетницата, научи Lupa.bg. 

Официалното съобщение от червената централа на "Позитано" 20 от днес гласи, че шефката на социалистите и дипломатът са се срещнали, за да обсъдят актуалната политическа обстановка, както и "редица въпроси на двустранните отношения и теми от взаимен интерес", но по наша информация в предварителния дневен ред на рандевуто е била заложена именно дискусията за русофилската афера. Въпреки че Малинов отдавна не е член на БСП, той поддържа близки отношения с много представители на първия ешелон на партията. 

Докато скандалът се завихри навръх 9 септември, Макаров отказа да коментира случващото се с НД "Русофили", като обясни, че след като посолството на Москва у нас не е получило официално запитване или документация от българската прокуратура, няма право да дава каквото и да е становище. Източници на Lupa.bg на "Позитано" 20 обаче разкриха, че няколко дни след ареста на Малинов покана да разговарят с дипломатите в представителството в ж.к. "Изток" са получили всички разпитани в спецпрокуратурата.