Само в Lupa.bg: Пасажери „пият студена вода” с отменени полети

Авиокомпаниите няма да връщат пари заради коронавируса в Европа

Ексклузивно
19:25 - 24 Февруари 2020
4424
Само в Lupa.bg: Пасажери „пият студена вода” с отменени полети

Нискотарифните авиокомпании няма да връщат пари и няма да презаверяват билети заради отменени полети заради коронавируса в Европа, научи Lupa.bg. 

Към днешна дата полетите продължават, но никой не може да гарантира, че те няма да бъдат спрени, ако епидемията вземе по-големи размери.

"Със сигурност тези, които имат планирани пътувания, могат да очакват всичко. Нямаме изрични указания как ще се процедира в следващите дни и седмици. Ситуацията е много динамична и всички сме притеснени и в неведение", споделиха за Lupa.bg от българското представителство на "Райън еър".

По наша информация, повечето компании нямат практиката да презаверяват билети и да връщат пари при отменени полети. Всяка фирма гони печалба и на този етап не намалява цените, както се прави някъде. 

"Нарежданията се променят с минути, в зависимост от ситуацията. Не можем да кажем как ще се процедира, това се решава от централата", коментираха от "Уиз еър". 

Има някакъв вариант единствено големите авиокомпании да направят реверанс, но повечето нашенци трябва да се примирят с факта, че ще изгубят вложените в билети пари и няма да бъдат компенсирани.