Само в Lupa.bg: Полицаят с доживотна присъда за убийството на родителите си готви бягство от затвора?

Венцислав Караджов тренира усилено зад решетките

Общество
14:31 - 27 Май 2024
4371
Само в Lupa.bg: Полицаят с доживотна присъда за убийството на родителите си готви бягство от затвора?

Бившият главен инспектор от "Икономическа полиция" в Полиция Венцислав Караджов, който е осъден на доживотен затвор за убийството на родителите си, готви бягство от затвора, научи Lupa.bg от отлично осведомени източници. В момента полицаят ударно тренира зад решетките, което е притеснило служителите на пандиза.

По информация на медията ни Караджов има финансовата възможност да организира излизането си от затвора. Като началник в "Икономическа полиция" е успял да натрупа състояние, с което да си купи свободата, допускат нашите източници.

Бивши колеги на осъдения полицай го описват пред Lupa.bg като човек, който умее да всява страх и допускат, че е възможно убийството на родителите му да не е негово дело. Според тях то е нагласено с цел да го вкарат в затвора заради неразчистени сметки. Улики за това обаче вероятно няма или пък са толкова малко, че не водят доникъде.

До ден-днешен осъденият на доживот полицай не признава за убийството на майка си и баща си. Именно за това той се беше барикадирал в дома си на 16 май преди да бъде изпратен зад решетките.

Повече от 12 часа продължиха преговорите с полицията, но в крайна сметка около 5,30 ч сутринта на 17 май той се е предал на властите.

Преди да се барикадира адвокатката му Зоя Тошкова го уведомила за окончателната присъда на Върховния касационен съд (ВКС). Той ѝ отговорил, че няма да влезе невинен в затвора и обяснил, че е подготвен.

„След като аз невинен съм осъден, какво пречи още още двама -трима невинни да си отидат?“, казал осъденият. Преговорите с осъдения продължили до сутринта, като от МВР обясниха, че е имало и критични моменти, но накрая мъжът бил убеден да се предаде.

Шефът на Главна дирекция „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“ Димитър Андонов посочи, че до предаването се стигнало след тежки разговори, а мъжът преди това скъсал и гривната си за проследяване. Адвокат Тошкова обясни, че клиентът ѝ е направил неуспешен опит да се обеси и затова се е предал, а не заради преговорите.

„Кабелът обаче се е скъсал. Известно време той лежал на пода, докато се освести. Приел го е като знак на съдбата“, обясни Тошкова.

Венцислав Караджов беше осъден за убийството на родителите му Божура и Цветан, извършено на 15 май 2015 г. Той беше задържан около седем години по време на процеса, но след това мярката му беше заменена с домашен арест. Още през 2018 г. окръжният съд в Пловдив го осъди на доживотен затвор, но делото стигна три пъти до ВКС, който два пъти го връщаше на долните инстанции.