Само в Lupa.bg: Полиграф издаде близнака Борислав: заедно с Рангел е убил Митко от Цалапица

Прокурор Бойка Лулчева и адв. Евдокия Кемалова не позволиха експертизата с истината на психолога Тодор Тодоров да бъде представена в съда  

Общество
17:30 - 30 Август 2024
6800
Само в Lupa.bg: Полиграф издаде близнака Борислав: заедно с Рангел е убил Митко от Цалапица

Съдебно-психологична експертиза разкрива, че убиецът на Митко от Цалапица Рангел Бизюрев е имал помощници. Единият от тях е близнакът Борислав Динков. Експертизата е изготвена от криминалните психолози Тодор Тодоров и Даниел Генков, както и лингвистът Христина Калайджиева.  

Рангел Бизюрев

Ето и част от експертизата, изготвена с помощта на полиграф, с която Lupa.bg разполага:

На Борислав Динков са зададени следните въпроси:

"1.Ти нанася ли удари на Митко на улицата пред къщата на Андриан вечерта на 20.07.?"

Отговор: „Не“

Резултат: ЛЪЖА

2. Ти лъжеш ли, че си удрял шамари на Митко на земята до колата?"

Отговор: „Не“

Резултат: ЛЪЖА

След така получените резултати, с Борислав Динков се проведе следтестово интервю, по време на което му бяха съобщени резултатите от полиграфското изследване и той беше приканен да ги обясни.

Митко от Цалапица

Първоначално Борислав Динков отрече да е слизал от автомобила си и да е нанасял удари на Димитър Малинов, но след като му беше разяснена несъстоятелността на твърденията му и отново му бяха представени резултатите от полиграфския тест, той призна, че въпросната вечер, на 20.07.2023 г., докато Рангел е нанасял удари над Димитър на улицата пред къщата на „Адриан", Борислав също е слязъл от автомобила си и е участвал в побоя над Димитър Малинов. Борислав каза, че му е ударил по лицето „силен шамар". B същото време Рангел e нанасял непрекъснати удари с ръце и крака по Димитър Малинов както по лицето, така и по гърдите.

B хода на следтестовата беседа Борислав Динков направи много специфично изказване относно действията на Рангел вечерта на 20.07.: „Почти целият бой той си го направи сам.‘ Това изказване показва по косвен начин самопризнание за участието на Динков в нанесения побой над Димитър Малинов.

На Борислав Динков бе зададен въпросът дали не е нанесъл повече от един удар над Димитър Малинов, тъй като съдебно-медицинската експертиза показва множество наранявания. Без видима причина, Борислав Динков смени рязко позицията си и каза, че не е слизал от автомобила си въпросната вечер и не е нанасял удари на Димитър Малинов. В хода на разговора му беше зададен въпрос дали повече го е страх, или повече го е срам да каже каква е цялата истина за случилото се въпросната вечер. На този въпрос Борислав заяви, че го е страх, защото ако си признае всичко, което е станало в действителност, ще влезе в затвора. Той каза, че много се притеснява, защото не иска да лежи в затвора“ и поради тази причина пожела да се оттегли от първоначалното си самопризнание.

По време на цялото следтестово интервю в невербалното поведение на Борислав Динков се наблюдаваше нарастващо нервно-вегетативно напрежение, беше налице асинхрон между вербалния и невербалния канал, което B повечето случаи е индикативно за неискрено поведение от страна на изследваното лице във връзка с релевантната за изследването тема.

 На по-късен етап от следтестовата беседа Борислав Динков призна, че не е нанасял шамари с цел да „свести“ Димитър Малинов на земята до колата, когато са пренесли тялото на жертвата в местността „Баба Руска“, за да го укрият. Борислав не можа да даде логично обяснение на обстоятелството, защо е излъгал".

Незнайно защо прокурор Бойка Лулчева и адвокатът на двамата близнаци Евдокия Кемалова не са пожелали тази експертиза да бъде представена пред съда. Имат ли те интерес истината да остане неразкрита?!

Според жители на Цалапица бащата на близнаците Петър Динков е помогнал да се зарови тялото на пребития до смърт Митко. „Двете момчета Валентин и Борислав не биха се справили сами с тялото на младежа, освен ако по-възрастен човек не им помогне, а такъв е техният баща”, смятат местните хора.

Че Борислав е удрял Митко става ясно от неговите самопризнания пред полицията. След това по съвета на неговия адвокат той оттегля показанията си. И лъжите започват.