Само в Lupa.bg: Продължава кражбата на бензин в МВР и от новите патрулки!

От ведомството на Калин Стоянов спряха да говорят за този проблем

Новини
16:14 - 21 Юни 2024
5892
Само в Lupa.bg: Продължава кражбата на бензин в МВР и от новите патрулки!

Кражбата на бензин от патрулките на МВР не е събитие от последните две-три години, но последните министри мълчат деликатно по тази тема. Lupa.bg научи, че новите баварци, с които вътрешното министерство се сдоби, са още по-благодатни за кражба на гориво. 

Ченге обясни пред медията ни, че разходът на бензин на новите коли е значително по-висок и никой в системата не знае все още колко точно е той, защото колите се карат по по-специален режим от нормалните автомобили. Това предполага далавери с горивото още от първия ден, в който новите баварци се появиха по родните пътища.

Системата била същата. Бензинът се точи с туби и бутилки от минерална вода, после се складира в гаражи и се изразходва, както за лично ползване, така и за продажба. Попълват се и изминали километри, които на практика не са правени.

От МВР са направили всичко, за да следят какви километри изминават новите автомобили, но със съдействие от по-горно ниво е намерен начин и това нещо да се заобиколи. 

На кадрите, които са споделени от пресцентъра на МВР се вижда, че високоскоростните автомобили които са връчени на полицаите са от модела BMW M340i xDrive, което означава, че под капака им работи 3.0-литров бензинов двигател с мощност от 374 конски сили, които се предават към четирите колела. Трансмисията е осемстепенна автоматична, а ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4.6 секунди.

Проверка на медията ни показа, че разхода на тези коли може да достигне до 10 на 100, зависи как се натиска педала на газта. 

Експерти са категорични, че кражбата на гориво в полицията може да бъде намалена, но с този феномен никой никога няма да може да се пребори изцяло.