Само в Lupa.bg: Продажба на билетче довела до автобусната катастрофа в София

Често спим по 5-6 часа и затова лесно се разсейваме, обясниха столични шофьори

Общество
14:39 - 07 Юли 2022
4656
Само в Lupa.bg: Продажба на билетче довела до автобусната катастрофа в София

Купуването на билетче в градския транспорт е най-вероятната причина за сблъсъка на двата автобуса в столицата. Това предположиха пред Lupa.bg шофьори от Центъра за градска мобилност.

„Продаваме билети не само на спирка, но и в движение. Това води до отвличане на вниманието ни. Много сме преуморени, тъй като когато сме втора смяна и има повреда на автобуса, докато тя не се отстрани, не се прибираме. Често се връщаме вкъщи към 3-4 сутринта“, описаха ежедневието си шофьорите на градския транспорт.

По думите им на катастрофиралите автобуси спирачките били изрядни. На други рейсове обаче една от четирите не работили. „За да спра, се налага поне на 200 м преди спирката, да натисна спирачките“, обясни столичен шофьор. Той допълни, че автопарка се поддържа с части втора употреба, които се купуват от склада в Земляне.

Два автобуса на градския транспорт се удариха в София преди 11 часа днес. 11 души, сред които и 7-годишно дете, са леко пострадали, съобщиха за Lupa.bg от СДВР. На място са пристигнали 7 линейки и са траспортирали някои от пострадалите в лечебни заведения. Други са отказали хоспитализация.

Инцидентът е станал на спирка на кръстовището на бул. "Данаил Николаев" и ул. "Бяло море" между автобуси, движещи се по линии 11 и 413.

 Снимки: Агнес Методиева