Само в Lupa.bg: "София-Запад" пак ще държи наркотиците в Созопол

Миналата година крайните ултраси охраняваха култовите заведения в градчето, а наред с това пребиха и двама полицаи в "Мистъри"

Спорт
13:00 - 29 Март 2023
13636
Само в Lupa.bg: "София-Запад" пак ще държи наркотиците в Созопол

Феновете на Левски отново ще бъдат замесени с разпространението на наркотиците по морето, научи Lupa.bg. Миналия сезон за първи път групировката "София-Запад" се захвана с доходоносния бизнес, като им беше дадено и заведение на един от плажовете в Созопол. Разбира се, не и без протекцията от най-високо ниво.

Тази година няма да е по-различно, а ултрасите ще движат нещата, като наред с това ще държат и охраната на повечето заведения, започващи с две от най-култовите - "Малката текила" и "Елвис".

Лятото на 2022 година част от силните сини привърженици се замесиха в скандал - пребиха двама полицаи в чалга заведението "Мистъри", което се намира непосредствено до "Елвис". За да се потули скандалът, бяха извикани висши полицаи, които размахаха пръст на лошите момчета и ги предупредили, че ако се повторят такива проблеми - всичко приключва.

Като офис и "гара-разпределителна" левскарите използват заведението "365", което се стопанисваше от един от лидерите на агитката на Левски - Любомир Костадинов- Младежа, и негов ортак. Там се събираха, почиваха и работеха голяма част от фракцията на "София-Запад".

"Отдавна не се бяхме чувствали толкова идиотски, с такива външни лица в готиното ни градче, но... Явно някои хора са решили нещо друго. По дяволите ни отиде имиджа ни, цялата репутация, градена с години. Честно казано, хората се страхуваха, мислеха си, че ще се отървем от тях, но вече ни информираха, че и този сезон те ще са във владение", сподели пред Lupa.bg жител на Созопол.

Силните хора в държавата бяха дали миналата година и Несебър като район на агитката на Левски, където те управляваха всичко, свързано с дрогата. Не случайно болшинството от хората започнаха да наричат Созопол - новия Слънчев бряг, което за тях е доста тъжно. Не случайно доста именити заведения от родното южно Черноморие стана ясно, че се местят и вече ще се подвизават точно в Созопол, който се превръща в меката на чалгата и пошлостта. За съжаление...