Само в Lupa.bg: Ради Ланеца се крие в Гърция

Новини
17:56 - 22 Август 2019
33209
Само в Lupa.bg: Ради Ланеца се крие в Гърция

Полицията продължава да издирва усилено обявения за мастит наркобос Радмил Ранев, по-известен като Радо Ланеца. До седмица снимката на боса, чиято банда бе разбита преди десетина дни, ще бъда качена от системата Интерпол, научи Lupa.bg.

По информация на ченгета, Ради Ланеца се укрива в Гърция, където има одиозна вила. Той обаче не е в нея, а в имота на свой приятел. Близките на Ранев твърдят, че той е заминал на море и ще си дойде всеки момент. Не можело обаче да се свържат с него, тъй като бил без мобилен телефон.

Същевременно Lupa.bg научи, че двама от задържаните по време на акцията са приели да свидетелстват срещу организацията, пласирала дрога в най-големите български градове. Смята се, че групата на Ланеца и продавала кокаин, амфетамини и трева на стойност над 2 милиона лева месечно, като половината от сумата е била чиста печалба за организацията. Голяма част от приходите отивали за рушвети на високопоставени ченгета и прокурори. В момента МВР проверява и кой от полицаите е предупредил Ланеца в аванс за акцията, така че той да успее да се измъкне часове преди обиските в цялата страна.

МВР разби склад на наркогрупата в елитен столичен квартал, където откри сериозно количество наркотици и оръжия