Само в Lupa.bg: Ревнивият Иван се обеси с разклонител в затвора

Новини
17:15 - 03 Юли 2020
3072
Само в Lupa.bg: Ревнивият Иван се обеси с разклонител в затвора

Голяма драма се е разиграла вчера в Софийския централен затвор станала вчера, след като лишен от свобода мъж се обесил с кабел за разклонител, научи Lupa.bg от свои хора в зандана. 

Затворникът на име Иван сложил край на живота, защото не издържал на мръсотията в специализираната лечебница на 5-ия етаж в затвора. 

"Не мога да издържам на тази мизерия", били едни от последните думи на Иван, преди да омотае врата си с кабела от разклонител. 

В лечебницата имало сериозна инфекция от дизентерия и всичко било буквално изцапано с изпражнения. Лишените от свобода били слагани да спят само на дюшеци, на които са сложени вестници, за да не се цапат чаршафите.

Преди да влезе зад решетките Иван наръгал жена си от ревност, тя останала жива, но той се разкаял и се пробол с ножа си. Така се озовал в болницата на 5-ия етаж в затвора. Там обаче се почувствал в ада и казал, че не може да живее в такива мизерни условия. Освен смръднята на изпражнения, в болницата имало и дървеници, разказват лишени от свобода. 

Ден след като казва, че не издържа повече, той взима разклонител и се беси, разказаха "клиенти" на затвора.

Преди 3 дни заради мизерията в болницата издъхва и друг затворник на име Васил. Той е с чисто минало, болен от раково заболяване, но е вкаран да доизлежи 3 месеца, тъй като е заловен да шофира пиян. Вместо да излезе на свобода след 3 месеца, той издъхва зад решетките. 

Lupa.bg е готова да даде мнението и на правосъдното министерство за мизерните условия в специализираната лечебница на Софийски централен затвор.