Само в Lupa.bg : Щерката на Гълъбин Боевски отказа да защити брат си

Пол Боевски дойде с усмивка в съда, но остана в ареста

Новини
10:22 - 11 Април 2019
16476
Само в Lupa.bg: Щерката на Гълъбин Боевски отказа да защити брат си

Сестрата на задържания с кокаин и други наркотични вещества Пол Боевски (син на щангиста Гълъбин Боевски) отказа да го брани пред медиите. "Не, не искам да го защитя, няма какво да кажа", отсече Сара пред Lupa.bg. Наш репортер помоли щерката на Гълъбин Боевски да каже няколко хубави думи за брат си, но тя отказа да го направи.
Това на практика беше единственото изявление на младата дама пред журналисти преди и след мярката за неотклонение, в която апелатвините съдии решиха да оставят Боевски зад решетките.

Сара Боевска дойде в съда в мрачно настроение и отказа да говори с репортерите

Самият Пол дойде доста усмихнат в съда, за разлика от предната мярка, преди седмица, той не криеше лицето си, а дари фотографите с широка усмивка. Пол Боевски обаче отказа да даде изявление дори пред красива напориста журналистка на столичен вестник. Усмивката изчезна едва когато задържаният мъж разбра, че няма да бъде освободен от влажната килия, която обитава.

Пред съда адвокатите на му поискаха той да бъде пуснат под парична гаранция. Те изтъкнаха, че от предните му издънки са изминали повече от 10 години. Юристите представиха характеристика на задържания, според която той е буен, но бил изключително отговорен към семейството си. "Има грешка, има прошка", казаха защитниците.

Прокурорите обаче бяха категорични, че Пол Боевски трябва да остане в ареста. Те изтъкнаха, че са събрали достатъчно доказателства срещу него.

Пол дойде окован в съда      Снимки: Агнес Методиева

Според съдиите групата на Пол Боевски е била много добре организирана, дрогата се криела в специални тайници. Хората в черно бяха категорични, че има достатъчно доказателства срещу сина на щангиста. "Има голяма опасност да се извърши ново престъпление, ако той бъде пуснат на свобода", отсякоха магистратите. Те решиха да го оставят в ареста за постоянно. 

Пол Боевски е задържан заедно със свой приятел, а при обиска у тях и в джипа им са открити дози кокаин - 4,42 грама , 17,44 грама  амфетамини и 2,31 грама трева, скрити в батерии на фенерче. Синът на големия щангист Гълъбин Боевски е обвинен за разпространение на дрога.