Само в Lupa.bg: Софиянец качи два питбула без каишка и намордник в градския транспорт

Освен с опасните животни мъжагата бил и с малко бебе

Новини
15:00 - 13 Юли 2022
6280
Само в Lupa.bg: Софиянец качи два питбула без каишка и намордник в градския транспорт

Истински шок сред пътниците на трамвай номер 8 предизвика здрав мъжага, след като качи два питбула без каишка и намордник в мотрисата. Заедно с тях той имал за компания малко бебе, вероятно детето му. 

Случката от вчера предизвикала истински страх и паника в пътниците на трамвая, пред които той обяснил спокойно, че кучетата са възпитани и няма да нападнат никога човек.

Хората обаче се възмутили, как човек с бебе, може да си позволи такава постъпка. Ако животните станели агресивни, как мъжагата ще остави бебето си, за да спасява хората от домашните си любимци, питат те.  

Ето и наредбата, която касае превозването на животни в градския транспорт:

Домашен любимец, ако не създава опасност от причиняване на травма, увреждане и съответно не представлява заплаха за останалите пътници и не се поставя на седалките на превозното средство:

а) безплатно - котка, куче или друг малък бозайник, поставен в подходяща кутия или клетка;

б) куче, регистрирано съгласно изискванията на Наредба за придобиване, притежаване и отглеждане на животни - домашни любимци (кучета и котки) на територията на Столична община, при следните условия:

- с редовен превозен документ за домашния любимец - с карта за еднократно пътуване за наземен транспорт/ еднократната превалидирана хартиена карта за наземен транспорт; карта за еднократно пътуване за метро/ еднократната превалидирана хартиена карта за метро, издадена от оператор в каса на територията на метростанцията или билетен автомат на територията на метростанцията;

- собственикът да носи със себе си регистрационните документи на кучето;