Само в Lupa.bg: Телефонни измамници звъннаха на майка на ченге (СНИМКИ)

Новини
17:03 - 20 Май 2022
3278
Само в Lupa.bg: Телефонни измамници звъннаха на майка на ченге (СНИМКИ)

Международната група за телефонни измами е звъняла на майката на българско ченге и я убеждавала да хвърли пари за спешна операция след инцидент, научи Lupa.bg. Бандитите ударили "на камък", но при тази ситуация се измъкнали. 

Операцията по залавянето им е проведена вчера от служители на Главната дирекция „Национална полиция“, МВР-Русе и Благоевград, Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура – Русе, под надзора на Районната прокуратура в Русе, в сътрудничество със Столичната криминална полиция на Прага и Столичната прокуратура на Прага и със съдействие на ДМОС-МВР.

В хода на операцията, на територията на Чехия са извършени претърсвания и изземвания в четири помещения на хостел в с. Ровен (на около 100 км от Прага) и на два автомобила, ползвани от трима български граждани – на 31, 32,37 г. където са открити множество СИМ-карти, телефони, пари и вещи, съотносими с извършваната престъпна дейност. Извършени са арести на тримата заподозрени.

Успоредно с това на територията на гр. Ветово, Русенско, са задържани трима мъже – на 61, 26 и 23 г. При последвали процесуално-следствени действия на три адреса и пет автомобила са открити вещи, съотносими с извършваната престъпна дейност.

Според събраните до момента данни шестимата задържани са съпричастни към извършени телефонни измами, основно на територията на ОДМВР-Русе и в съседна Гърция.

Малко по-късно, в следобедните часове, на вход на ГКПП-Кулата-Промахон, е задържан и 25-годишен мъж, участвал в схемата като куриер. В него са открити вещи и пари, съотносими към извършваната престъпна дейност на територията на Гърция.

Пред Lupa.bg юристи заявиха, че присъдите за подобен вид престъпление са много леки дори при постоянен рецидив и затова бандитите изобщо не се притеснявали дали ще ги спипат. Парите, които си докарвали с телефонни измами били много добри и точно поради това нямали страх от законодателството ни.