Само в Lupa.bg: Трафикантите използват ЕВРО 2024, за да минат през България!

Родните ченгета гледали мачовете в патрулките на телефоните си

Новини
15:45 - 18 Юни 2024
3484
Само в Lupa.bg: Трафикантите използват ЕВРО 2024, за да минат през България!

Нов хитър начин да минат през България използвали трафикантите на мигранти, които действали през страната ни. Те използвали времето, в което се играели футболни мачове от европейското, за да се движат на родна територия. Ченгетата по това време били по-неактивни, защото гледали дербитата през телефоните в патрулките. 

Lupa.bg научи, че каналджийте избирали да са в движение в страната ни в периода между 16 ч. и 0,00 часа. В паузата между срещите те дори отбивали за да чакат началото на следващия мач. 

В последно време действията на полицията по залавянето на мигранти води до доста висока ефективност, но откакто започна европейското, нещата коренно се променят. Хитрите трафиканти веднага разбират за навиците на ченгетата и използват умело всяка тяхна слабост. 

Медията ни разбра още, че между самите трафиканти имало голяма конкуренция, като те се топили взаимно за маршрути и имена на организатори на канали.

Спецакция на ГДБОП и ГДГП удари трафиканти на мигранти в Северна България и прати двама в ареста. Разкрити са участници в незаконно транспортиране на мигранти от столицата до пограничните села в област Видин, съобщиха от Прокуратурата. 

По образувано досъдебно производство, наблюдавано от Окръжна прокуратура – Видин, се проведе специализирана операция от екипи на ГД "Борба с организираната престъпност" и ГД "Гранична полиция" на МВР, стана ясно днес.

Установени са и са задържани лица, занимаващи се с транспортиране на нелегални мигранти.  Извършени са обиски. Проведени са претърсвания на няколко адреса и са иззети мобилни телефони, незаконно притежавани боеприпаси и марихуана. Става обаче ясно, че времето на провеждане на тази акция не съвпада с излъчването на поредната порция мачове от ЕВРО 2024.

В качеството на обвиняеми са привлечени двама души на 43 и 44 години. 

Понастоящем с постановление на прокурор от Окръжна прокуратура – Видин те са задържани за срок до 72 часа. Двамата са направили самопризнания.

Разкрит е начинът, по който действали обвиняемите – транспортирането на нелегални мигранти от района на София до пограничните села Големаново и Киреево, откъдето те преминавали на територията на Република Сърбия.