Само в Lupa.bg: Трогателно послание на простреляната курсантка

Микаела Недялкова усещала, че ще й се случи нещо лошо

Новини
08:14 - 11 Април 2019
4769
Само в Lupa.bg: Трогателно послание на простреляната курсантка

Самопрострелялата се курсантка от Националния военен университет във Велико Търново Микаела Недялкова е написала трогателно обръщение във фейсбук в средата на декември миналата година, в което казва колко е важно да се чувстваш здрав. В момента красавицата бере душа и всичките й приятели в социалната мрежа се чудят - все едно тя е предусещала какво ще й се случи. 

Девойката се простреля в гърдите, докато почистваше зачисления й автомат "Калашников". За щастие не са засегнати сърцето и важни артерии, но лекарите все още не могат да дадат гаранция, че 21-годишната млада жена ще оцелее. 

"Дано съзнавате, колко сте богати-
всеки ден, когато се събуждате и близките ви са до вас;
всяка вечер, когато заспивате и сте на една ръка разстояние или на едно телефонно позвъняване до тези, които обичате и ви обичат! Можете да чуете гласа им, можете да ги прегърнете, да сте заедно.

Дано съзнавате, колко е безценно това и какво богатство е да можете да дишате, тичате, чувствате, да можете да докосвате цветята и да съзерцавате изгреви и залези!

Дано съзнавате, колко много имате,
защото има хора, които нямат всичко това...
Защото точно сега, някъде на същата тази земя и под същото това небе има хора приковани на кислородни апарати, борещи се за всяка глътка живот...
Има хора, които не могат да чуват или виждат...
Има хора, които не помнят кои са и кои са техните близки...
Има хора, загубили семействата си в природни или други бедствия... Загубили са всичко, опустошени са!..
Има души, чието всяко събуждане и заспиване е жива рана, защото обичните им същества вече не са до тях...
Тази болка не се описва!...

Дано съзнавате, колко сте богати с безценното,
което е край вас.
Дано го забелязвате. Дано сте благодарни и цените тази радост.
А ако не, дано се научите по-скоро. По-скоро!...
Преди да е станало прекалено късно."

Пред Lupa.bg приятели на 21-годишната красавица разказват, че тя много е обичала децата, имала изключително благ характер и отстъпвала във всичко. Много често даже мъжете, които я харесвали са се възползвали, че тя е толкова мила и са я канили на среща, защото знаели, че нямало как да им откаже. Все пак Микаела имала сериозен приятел и била много точна към него.