Само в Lupa.bg: Вижте тайните на Джема Грозданова

Личности
16:20 - 16 Декември 2021
18874
Само в Lupa.bg: Вижте тайните на Джема Грозданова

Бившият депутат от ГЕРБ Джема Грозданова крие доста тайни, които източник на Lupa.bg осветли. Оказа се, че 46-годишната стоматоложка напуснала партията на Бойко Борисов, защото ѝ отказал пост в комисия в Европейския парламент в Брюксел. Обидена, през юли 2020-а Джема заряза бившите управляващи и стана съучредител на „Републиканци за България”.

Причината да смени Бойко точно с Цветан Цветанов е, че екс МВР шефът ѝ е кум, подчерта информаторът на Lupa.bg.

Пикантен нюанс в битието на Джема е, че нейният свекър Христо Костадинов Грозданов, е отявлен бесепар. Роденият в с. Крайници до Дупница социалист оставил жилището си на пъпа на София – ул. „Шишман” срещу 133-о СУ „А.С. Пушкин”, известно като Руското училище, на снахата и сина Костадин Грозданов.

Апартаментът е малък – кухня, преходен вестибюл и спалня. Но Христо Костадинов му намерил колая – купил съседното жилище и го прехвърлил на децата на Джема и Костадин, т.е., на своите непълнолетни внуци. По-късно депутатското семейство съединило двете жилища и така се получил просторен апартамент в самото сърце на София.

Интересното е, че тя, бидейки 11 години депутат в 41-то, 42-то, 43-то и 44-то Народно събрание, и съпругът ѝ нямат почти никакви финансови средства, поне ако вярваме на имотната декларация пред КПКОНПИ.

Вероятно поради финансови причини по време на депутатската си кариера Джема поддържала свой стоматологичен кабинет, в който поработвала в свободното време.

Звучи съвсем по нашенски, но мъжът ѝ Костадин Христов Грозданов от редови полицай израснал много в кариерата, докато в МВР се разпореждал Цветан Цветанов. Причината е повече от тривиална – Цв. Цв. е кум на семейство Грозданови.

Така Костадин вече е топ ченге, макар че е завършил спортно училище с фехтовка.

Източникът на Lupa.bg не спести и семейна трагедия - родителите на Джема Грозданова са починали в катастрофа, докато тя е още дете, затова е отгледана от баба и дядо, които живеели в кв. „Хаджи Димитър”.