Само в Lupa.bg: Война за наследството на Бисер Киров

Легенди
18:45 - 15 Януари 2020
18209
Само в Lupa.bg: Война за наследството на Бисер Киров

Тече четвърта година, откакто естрадната ни легенда Бисер Киров се пресели в по-добрия свят след масивен инсулт, но битката за наследството му тепърва се разгаря. Големият певец с над 4000 концерта в кариерата си остави огромно наследство в пари и имоти от близо $5 млн., като според руското законодателство 75% от всичко попадна в ръцете на съпругата му Митка. И драмите не закъсняха.

Както е известно, малко преди своята смърт, изпълнителят на „Юноша бледен” погреба дъщеря си Венциноса, която си отиде след дълга битка с рака само на 42 години и остави две невръстни сирачета, като по-малкото – Максимилиян, единственият мъжки наследник на фамилията, беше само на две.

По тази причина бабата Митка изляла истински златен дъжд върху нещастните дечица за сметка на другия наследник на Киров – синът му Бисер – младши. Мъжът наистина е заможен програмист в американска компания, но разликата в отношението била толкова драстична, че близки до семейството негодуват за двойния стандарт.

Киров със сина и дъщеря си. Днес сред живите е само Бисер - младши

„Бисерчо е много свястно момче и не си позволява да вдига скандали, но не е редно да получава такова отношение. Той също има две деца, наскоро си купи къща на 60 километра от Берлин и изплаща огромна ипотека, но е оставен да се оправя абсолютно сам. За сметка на това децата на Венци, Бог да я прости, са в частни училища и градини, а Митка плаща всички такси. Че им дава и издръжка по 2000 долара на месец”, сподели ни колега на Бисер Киров.

Певецът не остави завещание преди кончината си, но близки до семейството му разкриха, че е бил изключително заможен дори за западните стандарти. Освен апартаменти в центъра на Берлин, Москва и София, естрадната звезда кътал спестявания в няколко банки. Сумата била 2-3 милиона долара, а като се пресметнат и имотите, наследството на легендата доближавало двойна цифра. Киров натрупал богатството си още по соц време с многобройни концерти в Европа, Америка, Азия и Африка.