Само в Lupa.bg: Запалиха лимузина за 100 бона на охраняем паркинг в София (СНИМКИ)

У нас
11:32 - 07 Юли 2020
7975
Само в Lupa.bg: Запалиха лимузина за 100 бона на охраняем паркинг в София (СНИМКИ)

Суперлуксозно ауди за над 100 000 лева е било запалено в София в нощта срещу 6 юли, алармираха свидетели за Lupa.bg. Скъпото возило е било внесено от Германия преди дни и вероятно е било набелязано от злосторника, който е обстойно запечатан от охранителните камери в района. 

Инцидентът се е случил не къде да е, а на платен охраняем паркинг в малките часове в столичния кв. "Орландовци". От записите, изискани от органите на реда, се вижда тъмен субект, който прескача оградата на паркинга с туба в ръка и полива колата преди да й драсне клечката. Автомобилът е напълно изгорял, въпреки бързата реакция на пожарните коли.

Оказва се, че в квартала редовно се палят скъпи коли. А през 2016 г. на броени метри от въпросния платен паркинг на ул. "Мара Бунева", изгоряха 7 лимузини, собственост на обвиняемото семейство олигарси Николай и Евгения Баневи, на стойност над 1 милион лева. 

Не е ясно как е било допуснато нахлуването на пиромана в охраняемата зона, но пазачите видели случващото се едва след като огънят лумнал. Няколко патрулки на КАТ и охранителна полиция от Второ РУП веднага се отзовали на сигнала, но само успели да съставят констативен протокол за пожара. Потърпевшият собственик ще търси правата си в съда, а за възстановяване на щетите ще разчита на автокаското си.