Само в Lupa.bg: Затворници готвели убийство на прокурорския син от Перник?

Васил Михайлов е преместен в Бобов дол, за да му бъде спасен животът

У нас
20:21 - 17 Февруари 2023
11495
Само в Lupa.bg: Затворници готвели убийство на прокурорския син от Перник?

Прокурорският син Васил Михайлов е бил преместен в затвора в Бобов дол, за да не бъде убит, научи Lupa.bg от отлично осведомени източници. 19-годишният младеж е влязъл в конфронтация с лишени от свобода, както и със затворническата администрация.

„Той бе във война с всеки, не успя да се сприятели с никого. Налиташе на бой за щяло и нещяло. Спечели омразата на всички и затова животът му бе в опасност. За да не го убият, го преместиха в Бобов дол. Там условията са същите като в София, така че няма да му е по-добре”, разказаха нашите източници.

Преди две седмици Васил Михайлов бе преместен от Софийския затвор в затвора в Бобов дол. Официалната причина за това е, че рисувал в килията фашистки надписи. Влизал в конфронтация с другите затворници, имал грубо отношение към администрацията.

В края на декември 2022 г. прокуратурата внесе в СРС обвинителен акт за 8 престъпления, извършени от Васил Михайлов – за нанасяне на средни телесни повреди на трима души, леки телесни повреди по хулигански подбуди на други двама, за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и за закана с убийство.

На 10 февруари Районната прокуратура в Бургас повдигна обвинение срещу прокурорския син за нанасяне на средна телесна повреда. Младежът е разследван за нападение на мъж в Созопол на 31 август 2021 г. Вследствие на нанесените удари в лицето на пострадалия, той е бил подложен на няколко операции на носа.