Само Йоло Денев липсва в листата на Корнелия Нинова

Политика
19:01 - 14 Април 2019
3130
Само Йоло Денев липсва в листата на Корнелия Нинова

Социалдемократът Георги Анастасов коментира иронично пред Канал 3, че само Йоло Денев липсва в евролистата на БСП, предложена от лидерката Корнелия Нинова. Според зам.-председателя на Коалиция за България в 40-то Народно събрание е отвратително да се гавриш с председателя на най-голямата европейска партия, визирайки Сергей Станишев.

Както е известно неговото име не фигурираше в проектолистата, предложена днес от Корнелия Нинова на пленума на БСП. Президентът на ПЕС обаче бе вкаран в списъка по настояване на членове на Националния съвет и малко по-късно тази вечер ще стане ясно дали той все пак ще бъде кандидат за евродепутат.

"Тук предлагат трик, както и на изборите - жената от 4-тия етаж на "Позитано", реклама няма да й правя, достатъчно се саморекламира: изведнъж в листата се появяват 9 нови души, за да се размият повече, за да не може президентът на европейските социалдемократи да бъде реално на второто място", разясни той смисъла зад раздуването на списъка с кандидати на самия пленум на БСП.

По думите на Георги Анастасов "госпожата от 4-тия етаж на "Позитано" ще се крепи завинаги на председателското място на БСП заради начина на избор, приет от социалистите. Според него на екипа, управляващ БСП, му липсва коалиционна култура. "Какви съюзници имат те? Нула, нулеви. Правилно казвате: кой е Иво Христов? Той съюзник ли е?", запита социалдемократът.

"Не знам кой е дал този съвет, не знам дали става дума за кукловоди, президентът е достоен български генерал, няма две мнения по въпроса. С вкарването на неговия началник на кабинет (в евролистата на БСП, бел.ред.) автоматически той става президент само на една политическа формация. Който му е дал този съвет, той го води към загуба на изборите през 2022 г.", убеден е Георги Анастасов.

На снимката: Георги Анастасов
на Бузлуджа преди няколко години