Сандвичи с камамбер и репички
за 3 порции, 10 мин
Продукти
200 г сирене Камембер
200 г крем сирене
1 връзка репички
3 кисели краставички или 1 прясна краставица
½ връзка пресен лук
зелена билка за поръсване по избор
1 с.л. оцет
½ ч.л. смлян кимион
½ с.л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус
6 филии пълнозърнест или друг хляб
Приготвяне
Камамберът се нарязва на кубчета и се разбърква с крем сиренето.
Репичките се разполовяват и се нарязват на тънки резенчета, киселите краставички - на малки кубчета, пресният лук на малки пръстенчета.
Всичко се смесва заедно с оцета, кимиона, червения пипер, сол и черен пипер.
Разпределя се на дебел пласт върху филиите хляб и се поръсва със зелена наситнена билка или цели листенца.
Камамберът може да се замени с подобно меко сирене – например бри. Добър вариант са и пушена моцарела или пушен кашкавал, както и синьо сирене.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.