Сашо Диков се издъни с документите за шеф на БНТ

Общество
13:58 - 02 Юни 2022
6930
Сашо Диков се издъни с документите за шеф на БНТ

Съветът за електронни медии даде 7-дневен срок за отстраняване на недостатъците в документите на двама от осемте кандидати за генерален директор на Българската национална телевизия - Сашо Диков и Светлана Божилова, съобщи БНР.

Решението на медийния регулатор беше взето единодушно, след като председателят на техническата комисия за проверка на документите Симона Велева представи доклада от дейността ѝ.

Техническата комисия имаше за задача да извърши проверка на наличността и редовността на подадените документи от кандидатите за генерален директор на Българската национална телевизия.

Велева докладва пред Съвета за електронни медии, че шестима от претендентите за поста, включително настоящият генерален директор на обществената телевизия - Емил Кошлуков, са подали пълен набор от документи и не са открити несъответствия при тях.

Такива обаче има при кандидатите Сашо Диков и Светлана Божилова. Диков не е предоставил официални документи, удостоверяващи необходимия петгодишен трудов стаж в телевизия.

"В този смисъл няма трудова книжка или... Предлагам на Съвета да уведоми кандидата да отстрани пропуските в седемдневен срок от съобщението с указания за последици при неотстраняването му така, както е записано и в правилата", каза Симона Велева.

Относно Светлана Божилова, Велева заяви:

"Кандидатът не е приложил кратка биографична бележка и резюме на концепцията за развитие на националния обществен доставчик на аудио-визуални медийни услуги. Приложените документи, а именно мотивационно писмо и декларация за най-малко тригодишен управленски опит на мениджърски позиции, не са подписани и датирани".

След изтичането на дадения от СЕМ 7-дневен срок за отстраняване на пропуските, ще стане ясно кои от кандидатите за допуснати до следващия етап от процедурата.

Изслушванията са на 27 и 28 юни, а самият избор - на 29 юни.