Сашо Йорданов: Евалла на "Момчето", което натири проклятието на България!

Съдът е този, който ще реши какво заслужава за неправомерното си деяние депутатът Джейхан Ибрямов, другар на Ахмед Доган

Политика
21:20 - 05 Октомври 2024
13856
Сашо Йорданов: Евалла на "Момчето", което натири проклятието на България!

Ахмед Доган се появи от нищото и го чух как с мегафон в ръка се извини на "цялото общество", че има отношение към "създаването на това политическо чудовище“. Явно имаше предвид "това момче", както още той нарече лидерът на "Новото начало" в ДПС Делян Пеевски. Това заяви евродепутатът от ГЕРБ-СДС Александър Йорданов.

Но по повод на това изявление искам да благодаря на г-н Доган, че е дал възможност на "момчето" Пеевски да участва в българската политика. Очертава се този Делян да изпълни това, което мнозина наши политици не успяха за 34 години, а именно да натири от политиката "проклятието на България" и да извади на светло "дерибеите" в Догановата партия. Един от тях вече е задържан за извършване на престъпление и днес съдът постанови той да остане в ареста, защото има опасност да извърши и друго престъпление. Това се нарича върховенство на закона в действие! Не самоуправство и наглост, каквито проявяваше правителството на Кирил Петков и Бойко Рашков, а нормално европейско върховенство на закона.

Освен това намразеният от Ахмед Доган лидер на "Новото начало" от дълго време заема ясни евроатлантически позиции. Не си поплюва и когато казва истини за прокремълския ни президент. Изобщо този Делян, когото не познавам лично, се държи политически отговорно и нормално. Дали изкупува по този начин стари вини? Възможно е. Има ли политик без вина в България? Но най-малкото Доган е този, който може да го съди. Или пък шарлатаните "протестъри", които коленичили кокореха оченца и скандираха: "С Вас сме, г-н Президент!" Те нямат думата.

В последна сметка съдът е този, който ще реши, какво заслужава за неправомерното си деяние депутатът Джейхан Ибрямов, другар на Ахмед Доган и Илхан Кючюк. А на 27 октомври гражданите ще решат дали има необходимост от "Ново начало" в българската политика.