Сашо Йорданов: Само Пеевски нарича нещата с истинските имена, ще вземе много гласове

Бойко Борисов трябва да е следващият премиер, убеден е древният седесар

Политика
22:27 - 23 Септември 2024
13441
Сашо Йорданов: Само Пеевски нарича нещата с истинските имена, ще вземе много гласове

Колкото повече пишман политици и политолози говорят срещу Пеевски, толкова по-приемлив става той за избирателите. Причината е провалът на партиите на "промяната" ПП и ДБ. А опитът чрез медийна реклама да се изпере имиджа на ПП-ДБ само доказва техният провал. Това написа евро депутатът от ГЕРБ-СДС Александър Йорданов.

Демонизирането на Пеевски от провалили се политици и неадекватни политолози подхранва политическата криза и не работи за евроатлантическата ориентация на страната. Моята прогноза е, че много хора ще гласуват за "новото начало", което представлява Делян Пеевски, само защото той единствен говори открито, като нарича нещата с истинските им имена и в парламента заема ясни демократични позиции. Любопитното е, че най-активни в говоренето срещу Пеевски са лица от яки комунистически и ДС фамилии. Това също е показател. Съветът ми е коалицията ГЕРБ-СДС да стои по-далеч от такива лица. И нека да е ясно: ПП-ДБ никога не са били десни. Няма и да бъдат. Поради посочената фамилна причина.

На въпроса, какво правителство ще имаме след изборите, отговор ще дадат българските граждани. Надеждата ми е, че то ще бъде нормално, т.е. редовно, което означава да е политически отговорно, а не експертно безотговорно. То не трябва да бъде "сглобка" и "ротация", защото на тия простотии вече им сърбахме попарата.

Премиерът не трябва да бъде "равноотдалечен", а ярка политическа фигура, както е в нормалния свят. И ако ГЕРБ-СДС победят на изборите, в което съм сигурен, Бойко Борисов не трябва да бяга от отговорността да бъде кандидат за премиер. В бъдещото правителство не би трябвало да има място за партии като "Възраждане", БСП и остатъчното ДПС на Доган. Излишно е да обяснявам защо. Как ще се позиционират ПП, ДБ и ИТН зависи от това дали ще могат да преодолеят своето его и да поставят интересите на България над своите лични и тясно партийни интереси.