САЩ засилват мерките за сигурност след заканите на Иран

Новини
17:41 - 04 Януари 2020
1854
САЩ засилват мерките за сигурност след заканите на Иран

Американските власти засилват мерките за сигурност. Това се случва след като Иран заяви, че ще отмъсти за смъртта на командир Касем Солеймани, предаде „NOVA“.

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио коментира, че сегашната заплаха е не само по-различна, но и по-голяма от всяко нещо, пред което са се изправяли до този момент. От Министерството на вътрешната сигурност обявяват, че към момента липсват достоверни заплахи за нападение на територията на Америка. Това обаче не означава, че не се е повишило нивото на терористична заплаха.

Европейският съюз (ЕС) призова всички замесени страни да проявят сдържаност. През утрешния ден е насрочено извънредно заседание на иракския парламент по повод станалите събития.

Армията на САЩ е наборна от 1973-та година. Войниците са на трудови договори към държавата. Ако обаче има нападение, то част от американците подлежат на мобилизация.

Сайтът на наборната служба на армията в САЩ бе сринат. Това стана заради огромния трафик към него. От службата пък обявиха, че големият интерес е заради дезинформация. През последните дни един от най-известните хаштагове в Тwitter бе #WWIII („Трета световна война“). За няма и ден е използван в над 3 млн. постове.