СДВР: Няма оплаквания от пострадали при блокадата на "Ситняково"

Към момента не са установени пострадали и сред участниците в незаконната блокада

Новини
15:04 - 18 Август 2020
2415
СДВР: Няма оплаквания от пострадали при блокадата на "Ситняково"

За последните 24 часа в Първо-СДВР, на чиято територия е кръстовището пред Румънското посолство на булевард „Ситняково“, не са подавани оплаквания или писмени жалби от пострадали при пътен инцидент. Това съобщават от пресцентъра на СДВР във връзка напрежението снощи между протестиращи граждани и жена, опитала да премине с автомобила си в района.

Към момента не са установени пострадали и сред участниците в незаконната блокада на кръстовището, след като своевременно е извършен преглед на кадрите от видеонаблюдението в района.

Под надзора и ръководството на Софийска районна прокуратура служители на Първо РУ-СДВР продължават работата по разследването на инцидента, при който семейство с две малки деца - момченце на 2 години и момиченце на 9 години, бяха блокирани в семейния им автомобил и станаха обект на агресия от провеждащи незаконна блокада на кръстовището.

Потърпевшите вече са представили пред разследващите своите обяснения по случая.

Във връзка с провеждането на незаконни протестни действия СДВР отново предупреждава жителите и гостите на София да шофират с повишено внимание на територията на града, отчитайки по-сложната пътнотранспортна обстановка. Заради категоричния отказ на организаторите да спазват изискванията на закона, СДВР не осигурява провеждането на тези нерегламентирани мероприятия. Отговорността за това е изцяло на хората, които се самоопределят като организатори на незаконните действия, както и на тези, които нерегламентирано блокират пътни кръстовища.

За да бъдат предотвратени нежелани инциденти, призоваваме шофирането в града да се осъществява след своевременно информиране за промените в пътнотранспортната обстановка.