СДВР пред Lupa.bg: Без истерия и без сини фенове в сектор "А"!

Спорт
21:02 - 03 Май 2022
3081
СДВР пред Lupa.bg: Без истерия и без сини фенове в сектор "А"!

"Няма нужда от истерия и ескалиране на напрежението. Ще вземем необходимите мерки и няма да допуснем публика на Левски да бъде в Сектор "А", който на финала за Купата на България е отреден за феновете на ЦСКА", заявиха хора от СДВР пред Lupa.bg.

По-рано днес се получи информация, че привърженици на сините са закупували билети за централния сектор на националния стадион с две цели - да покажат надмощие и да провокират агитката на ЦСКА, която трябва да е там.

По наша информация фенове на сините са впрегнали всички сили, за да осъществят пробив и да се стигне до конфликт, който евентуално може да доведе до забавяне до началото на мача или той да бъде прекратен при негативно развитие за отбора гост, който в случая е Левски.

"Посетителите на стадиона ще бъдат щателно претърсвани, няма да има компромиси с пияни или дрогирани хора, а и няма как да допуснем смесване в секторите на сини или червени, които носят атрибути на противниковия отбор. Организацията ще е на ниво, а поради този факт поискахме промяна и на началния час - да е в светлата част на деня", споделиха още от СДВР.

Към днешна дата се очаква за 15 май да бъдат подсигурени над 3000 полицаи от цялата страна за охраната на финала.