Себастиан Курц започна собствен бизнес в Австрия

През октомври 2021 г. той подаде оставка като канцлер на фона на антикорупционно разследване

Любопитно
17:06 - 25 Януари 2022
2280
Себастиан Курц започна собствен бизнес в Австрия

Бившият австрийски канцлер Себастиан Курц основа собствена компания в Австрия, съобщи "Кронен Цайтунг", позовавайки се на близки до бившия политик хора.

Компанията се нарича SK Management GmbH и е базирана в провинция Долна Австрия, област Валдфиртел, с която е тясно свързан Курц - баба му и дядо му са оттам.

Курц е управляващ директор и единствен акционер на компанията. Капиталовата вноска възлиза на 35 000 евро. При основаването на дружеството сферата му на дейност е посочена като "притежание и управление на акции, оказване на управленчески услуги и консултации".

По-рано беше съобщено, че Курц ще започне работа в САЩ през февруари за сътрудника на милиардера Доналд Тръмп и инвеститор Питър Тийл, където годишният му доход може да надхвърля 500 000 евро.

Въпреки работата в Щатите, отбелязва "Кронен Цайтунг", Курц се нуждае от собствена компания за други бизнес начинания, например ако иска да инвестира в стартъпи или да получава доходи от платени лекции.

През октомври 2021 г. Себастиан Курц подаде оставка като канцлер на фона на антикорупционно разследване, а през декември обяви окончателното си оттегляне от политиката.